Доступність посилання

ТОП новини

Економічні Новини


Економічні Новини

КЕРІВНИЦТВО НІМЕЦЬКОГО КОНЦЕРНУ "ЛЕОНІ" ЗАЯВИЛО, ЩО ЗБИРАЄТЬСЯ РОЗШИРИТИ ВИРОБНИЦТВО НА ЛЬВІВЩИНІ

Наразі "Леоні" вже почав будівництво кабельного заводу в місті Стрий. Понад 35 мільйонів євро - такі інвестиції у Львівську область німецької фірми "Леоні". На заводі, будівництво якого планують завершити у жовтні 2003 року, вироблятимуть бортові електричні мережі для всесвітньо відомих автомобільних фірм. Генеральний директор Вернер Гайлінгер на зустрічі з губернатором Львівщини Мироном Янківим повідомив, що керівництво концерну планує розширити виробництво на Львівщині, але за умови, якщо для будівництва першого заводу, що в Стрию, буде створено всі необхідні умови згідно з попередньою домовленістю. В серпні цього року продукцію почнуть виготовляти на пілотній установці. Згідно з проектом, 5 тисяч мешканців Стрия отримають роботу, 80 відсотків із них будуть жінки. Бортові електричні мережі, виготовлені на українській "Леоні", поставлятимуть до Німеччини, Бельгії та Великобританії.

В УКРАЇНІ ПРАЦЮЄ МІСІЯ МІЖНАРОДНОГО ВАЛЮТНОГО ФОНДУ

Основне завдання місії, візит якої завершиться 24 травня, - "обговорення й ухвалення макроекономічної програми на 2002 рік, яка може бути підтримана фінансовими коштами МВФ". Основні питання до України - погашення заборгованості України з відшкодування податку на додану вартість і розробка заходів, які дозволять "закрити" фіскальний розрив держбюджету. У разі виконання всіх передбачених заходів Україні може бути виділено два транші одночасно.

У МОСКВІ ВІДБУЛАСЯ УСТАНОВЧА КОНФЕРЕНЦІЯ ЗІ СТВОРЕННЯ РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКОЇ ТРАНСНАЦІОНАЛЬНОЇ ФІНАНСОВО-ПРОМИСЛОВОЇ ГРУПИ, ЗАВДАННЯ ЯКОЇ - НАДАННЯ ФІНАНСОВОЇ І ТЕХНОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИ, МОДЕРНІЗАЦІЇ ТРАНСПОРТНОЇ СИСТЕМИ РОСІЇ Й УКРАЇНИ

Надзвичайний і Повноважний посол України в РФ Микола БІЛОБЛОЦЬКИЙ заявив, що створення ФПГ, повинне розв'язати транспортні проблеми двох країн. За словами посла, ФПГ доведеться вирішувати питання не тільки фінансові, технологічні та економічні, а й уніфікувати податкову і тарифну політику і законодавство Росії й України.

Представник Міністерства транспорту України Олена МЕДВЕДЄВА наголосила, що в Україні, як і в Росії існує понад 24 інвестиційних проекти розвитку транспортної індустрії, однак, за її словами "основна проблема - відсутність інвестицій, а Україна, як відомо, транзитна держава".

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ ПЛАНУЄ ВДВІЧІ ЗМЕНШИТИ ПОДАТКОВЕ НАВАНТАЖЕННЯ НА ДОХОДИ ГРОМАДЯН

Про це повідомив міністр фінансів Ігор ЮШКО.

Як передає кореспондент УНІАН, за його словами, Мінфін планує зменшити податкове навантаження не за рахунок зменшення ставок оподаткування, а завдяки збільшенню шкали оподаткування приблизно у 5 разів.

Зокрема, повідомив І.ЮШКО, за мінімальною ставкою прибуткового податку з громадян (10%) пропонується оподатковувати доходи громадян у розмірі до 400 грн., а не до 85 грн., як зараз. За ставкою 15% уряд пропонує оподатковувати доходи громадян у розмірі до 10 тис. грн., а не до 6 тис. грн., як передбачено проектом Податкового кодексу. Доходи громадян понад 10 тис. грн. пропонується оподатковувати за ставкою 20%, а не 25% згідно з проектом Податкового кодексу.

При цьому І.ЮШКО наголосив, що зазначені ініціативи Мінфіну можуть бути реалізовані тільки в разі скасування чинних нині пільг в оподаткуванні.

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ СВОЇМ РОЗПОРЯДЖЕННЯМ ДОРУЧИВ ЦЕНТРАЛЬНИМ ОРГАНАМ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ РОЗРОБИТИ ЗАХОДИ ДЛЯ БІЛЬШ ЕФЕКТИВНОГО ВИСВІТЛЕННЯ В ЗМІ ПРОЦЕСУ ВСТУПУ УКРАЇНИ ДО СВІТОВОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ТОРГІВЛІ ТА ТИХ ПЕРЕВАГ, ЯКІ ДЕРЖАВІ НАДАСТЬ ЧЛЕНСТВО В ЦІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Уряду. За повідомленням прес-служби, серед основних заходів, зокрема, передбачається створення веб-сторінки Міжвідомчої комісії з питань вступу України до СОТ, відкриття рубрики "Україна та СОТ" на веб-сторінках центральних органів виконавчої влади, проведення у регіонах форумів, семінарів, виставок, конференцій з питань вступу України до СОТ.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG