Доступність посилання

ТОП новини

Новосформований кримський уряд визначився з пріоритетами роботи


Новосформований кримський уряд визначився з пріоритетами роботи

Симферополь, 16 травня 2002 - Новосформований кримський уряд визначився з пріоритетами своєї роботи. Як повідомила урядова прес-служба з посиланням на прем’єр-міністра автономії Сергія Куницина, головними завданнями Ради міністрів АРК будуть розв’язання цілої низки економічних питань.

У першочергові завдання новопризначеної Ради міністрів Криму насамперед входить формування бюджету автономії на наступний рік за новими принципами. Цю заяву кримського прем’єра Сергія Куницина урядова прес-служба не деталізувала, але навела ще кілька пріоритетів у роботі Ради міністрів АРК на нинішній рік, цитую: "відстояти бюджетні повноваження автономної республіки", "провести вдалий курортний сезон й отримати від нього максимальні прибутки", а також "провести комплекс сільськогосподарських робіт" та організувати "інвестиційну діяльність на території автономії”, кінець цитати.

Сергій Куницин, який у середу отримав повністю сформований уряд Криму, каже, що задоволений його складом. За словами кримського прем’єра, він тепер має набагато професійніших урядовців, аніж тоді, коли вперше очолював Раду міністрів АРК. Тим не менш, одним із перших кроків Сергія Куницина на прем’єрській посаді стало реформування структури місцевого уряду. За його поданням Верховна Рада Криму ліквідувала кілька республіканських комітетів та об’єднала деякі міністерства. За даними прес-служби уряду автономії, таким чином буде скорочено щонайменше 50 чиновників різного рангу.

Тим часом місцеві спостерігачі відзначають, що до складу нового кримського уряду увійшли представники практично усіх політичних груп, представлених у парламенті автономії, за винятком групи впливового та активного кримського бізнесмена Андрія Сенченка, який опинився в опозиції до Сергія Куницина. До уряду АРК окрім членів власне “Команди Куницина” увійшли висуванці Меджлісу, комуністи, представники груп Льва Міримського і Бориса Дейча з Василем Кисельовим та сім’ї Франчуків. Як у цій ситуації Сергій Куницин збирається поєднати інтереси усіх цих сил – наразі невідомо. Утім, це не заважає йому робити оптимістичні заяви.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG