Доступність посилання

ТОП новини

Що ж відбувається зі справою Волкова в Бельгії? Учорашнє інтерв’ю майора Мельниченка та коментарі дипломатичного представництва України в Бельгії


Що ж відбувається зі справою Волкова в Бельгії? Учорашнє інтерв’ю майора Мельниченка та коментарі дипломатичного представництва України в Бельгії

Брюссель, 19 травня 2002 -

Славко Волинський:

У відповідь на нещодавнє спростування нардепом Олександром Волковим про його, начебто, причетність до касетних “нісенітниць" майора Мельниченка, зокрема, тих епізодів, у яких іде мова про його участь у відмиванні грошей, майор Мельниченко зробив черговий хід. А саме на запитання брюссельського кореспондента радіо “Свобода”, наскільки записи згаданих розмов правдиві та ідентифіковані голоси, майор заявив наступне:

“Я вам передав розмови і транскрипт самих розмов, в яких обговорюються фінансові операції Кучми з Волковим і з цих розмов видно. Перше: Волков відмиває гроші, які передає Кучма і зберігає ці гроші на різних рахунках, в тому числі і в бельгійських банках. Недаром офіційно проти Волкова в Бельгії заведена карна справа. І, до речі, хід цій карній справі в Україні не дав Кучма. Сам Кучма особисто давав указівку припинити карну справу проти Волкова на території України. Давав він вказівку Генеральному прокурору України Потебенько. Також є ряд інших доказів, які свідчать про те, що на території Бельгії Волков відмивав гроші, так? І ці гроші були задіяні Кучмою. І як ми бачимо із транскрипту цієї розмови сам Кучма давав Волкову гроші, для того щоб він зберігав їх у тих чи інших банках.”

Славко Волинський:

На моє запитання, чи буде М.Мельниченко брати участь у справі Волкова у Бельгії, відставний майор відповів хитруватою посмішкою.

Мар’яна Драч:

Президент України зі свого боку вже не раз відкидав такі звинувачення, і навряд чи словам Мельниченка повірять чільні представники Європейського Союзу, поки його закиди не будуть доведені в суді. А що ж відбувається зі правою Волкова в Бельгії? За коментарем я звернулася до прес-аташе посольства України в цій державі. По телефону з Брюсселя говорить Сергій Есауло:

На Ваші питання можу відповісти тільки те, що посольство інформації з цих питань не має.

Мар’яна Драч:

Зовсім, так? Ви не знаєте, що відбувається. Шкода, звичайно. Ви не стежите за такими справами?

Сергі Есауло:

Це інакше звучить.

Мар’яна Драч:

Чому не знаєте, яке обґрунтування?

Я не можу більше сказати, ми не маємо інформації, які тут можуть бути пояснення? На жаль, тільки таку можу дати відповідь.

Мар’яна Драч:

Річ у тому, що дипломатичні представництва за кордоном стежать за резонансними справами, і взагалі за долею українських громадян. Наприклад, якщо з моряками українськими проблема, тим паче коли йдеться про відомого народного депутата, то дивно, що українські дипломати не мають інформації про цю справу. У будь-якому разі дякую вам.

Нагадаю, що це був речник українського посольства в Бельгії. А зараз запитання до нашого брюссельського кореспондента Славка Волинського. Славко, скажи будь ласка, що відомо тобі про цю справу? Бо, як бачимо, українські дипломати мовчать. Чи є якась нова інформація?

Славко Волинський:

Ми не знаємо достеменно, чи справді причетний пан Волков до відмивання грошей у Бельгії, як твердить майор Мельниченко, але сам Олександр Волков в нещодавньому інтерв’ю інтернет-виданню «Українська правда» заявив: «Таких засідань було вже п’ять, і вони ні до чого не привели, ось чому це треба було, щоб чинити тиск на громадську думку і правоохоронні органи Бельгії напередодні судового процесу».

Про цю справу неодноразово також писала і бельгійська преса, проте з’ясувати, на якому етапі ця справа, мені не вдалося. Бельгійська прокуратура утримується поки що від коментарів.
XS
SM
MD
LG