Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр канадської провінції Альберта у Києві


Прем’єр канадської провінції Альберта у Києві

Київ, 22 травня 2002 - Вперше в історії українсько – канадських стосунків Україну відвідує прем’єр-міністр провінції Альберта, яким нині є Ральф КЛЯЙН. Його візит київські політологи назвали “діловим проривом”, оскільки Ральф Кляйн під час переговорів з українським керівництвом – Президентом Кучмою і прем’єром Кінахом – наголошував на зацікавленості канадського капіталу працювати на ринку України. До сфер інтересу канадського бізнесу в Україні належать енергетика, видобуток нафти і сільське господарство.

Ральф Кляйн повідомив, що переговори з Президентом і прем’єром України були успішними: сторони домовилися співпрацювати в енергетичній і нафтовидобувній галузі, у сільському господарстві та переробній промисловості. При цьому, нагадав пан Кляйн, провінція Альберта уже понад сто десять років тісно пов’язана з Україною: саме до Альберти у 90-х роках дев’ятнадцятого століття їхали українські іммігранти. Узагалі, на думку Кляйна, Україна та Альберта подібні між собою: “Обидві подібні за географічним положенням, розмірами, топографією, перевагою сільського господарства, кліматичними умовами. Альберта, крім того, - це домівка для трьохсот тисяч канадців українського походження, які становлять десять відсотків населення провінції. І це якраз ті люди, які воліють іти в Україну зі своїми діловими пропозиціями, інвестиціями, знаннями. До складу делегації, що супроводжує мене в Україні, входять бізнесмени – їх цікавить можливість відкрити тут свою справу, вони цікавляться особливостями ведення господарства в енергетиці, агропромисловому комплексі, у нафтовидобувній галузі. Я поінформував Президента України про те, що Альберта –яка має великі запаси нафти і відповідний досвід у її видобуванні – готова допомогти Україні у цій царині. Крім того, я говорив з українськими Президентом та урядовцями про необхідність співпрацювати у сільському господарстві: наші технології, наш досвід і наші консультанти можуть надати суттєву допомогу українським селянам. Сподіваюся, що партнерські стосунки між Україною та Альбертою розвиватимуться успішно, адже це тільки перший візит керівника уряду Альберти і я до певної міри почуваюся так. як почувалися перші українські поселенці в Альберті...”, - каже Ральф Кляйн.

21-го травня від імені уряду Альберти, разом з керівництвом міжнародної фінансової корпорації, він підписав Меморандум про взаєморозуміння між урядами Альберти, України й Корпорації. Документ передбачає надання консультативної, технічної та фінансової допомоги розвиткові ринку АПК в Україні. Ральф Кляйн також вручив дипломи випускникам Канадської програми бізнес – менеджменту – на думку канадського урядовця, подібні програми інвестують майбутнє українсько-канадських стосунків.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG