Доступність посилання

ТОП новини

Цієї середи в брюссельській штаб-квартирі НАТО відбулось засідання Північно Атлантичної Ради на рівні послів


Цієї середи в брюссельській штаб-квартирі НАТО відбулось засідання Північно Атлантичної Ради на рівні послів

Брюссель, 22 травня 2002 - Основними темами порядку денного, які були винесені на обговорення засідання Ради: підбиття підсумків нещодавнього міністерського форуму НАТО в Рейк'явіку, та підготовка до саміту НАТО-Росія, який відбудеться наступного вівторка в Римі і підготовка до осіннього саміту НАТО в Празі.

По завершенні засідання послів країн-учасниць НАТО в штаб-квартирі альянсу відбувся прес брифінг.

Намагання керівників прес-служби НАТО більше дати коментарів, щодо того яким важливим і позитивним був форум міністрів закордонних справ НАТО у Рейк'явіку і, що це не лише генеральна репетиція перед осіннім празьким самітом Північно – Атлантичного Союзу, де буде обговорюватися не лише питання вступу в НАТО нових членів , але й також трансформація альянсу до тих вимог, які ставить сьогодення. А це в першу чергу боротьба з тероризмом у світі , створення нової системи безпеки та оборони у Європі тощо. Журналістів більше цікавив саміт Римський саміт Росія –НАТО.

Речник альянсу назвав цю майбутню подію досить образно. Зокрема, він зазначив: «Цей саміт НАТО-Росія стане похованням, чи точніше похороном холодної війни.»

Порядок денний саміту наступний: вранці привітальні промови Генерального секретаря НАТО Джорджа Робертсона, російського президента Володимира Путіна, прем’єра Італії Сільвіо Берлусконі (оскільки він глава держави де відбудеться саміт), ремарки глав інших держав учасниць НАТО, а після цього урочиста церемонія підписання документу про створення Ради Росія-НАТО.

Це є грандіозним проривом російської дипломатії і Росії взагалі стати учасником планування й утілення в життя політики НАТО. Це означає, що з багатьох питань Росія братиме участь у засіданнях Північно Атлантичної Ради НАТО на рівних умовах.

Щодо України то ще вирішене навіть питання, коли буде надіслано запрошення президенту Кучмі.

За інформацією від представників НАТО вищезгадане запрошення Кучма ще не отримав.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG