Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі іноземні мови процвітають, а українська занепадає...


В Одесі іноземні мови процвітають, а українська занепадає...

Одеса, 23 травня 2002 - Схоже, що нинішня міська влада вирішила все таки форсувати свої плани реалізації так званої “трьохмовності” в Одесі, де місце, схоже, буде всім мовам, крім рідної – української. Свого часу міський голова Руслан Боделан уже висловлював нічим не підтверджене занепокоєння з приводу стану російської мови у причорноморському місті. А потім були інтерв'ю пресі вже екс керівника міського управління освіти Тетяни Уродової, які активно тиражувалися російськими агенціями. Вона стала колишньою одразу після виборів пішовши на іншу роботу...

Не створивши нормальних умов для розвитку української мови влада запопадливо знищує все українське у освітніх закладах, а будь які протести громадськості зустрічають шалений спротив прихильників нинішнього міського голови.

Новою жертвою може стати державна українська гімназія Дитячого центру “Молода гвардія”, вчителі якої вже п'ятий місяць не одержують зарплату...

Відчувши небезпеку батьки учнів гімназії об'єдналися у комітет і спрямували звернення до різних державних установ, міської влади. За словами однієї з активісток Батьківського комітету “Молодої гвардії” Любові Рогатинської:

“Дитячий центр розташовано на території, яка дійсно розкішна. Парк, гарне узбережжя.

Це те, що подобається не лише дітям, але і всім іншим непростим смертним.

Ситуація така, що нині нашу українську гімназію припинили фінансувати. Усе це проходило дуже приховано, бо перед виборами, коли я підходила до директора і запитувала про стан справ, людина казала, що вже кілька місяців не виплачують заробітну плату. Коли я пропонувала активно протестувати директор чомусь закликала не піднімати голосу протесту, запевнивши, що все з'ясує і ситуація стабілізується.

Нині вже завершується травень місяць. Нас поставили перед фактом, що гімназія закривається. Звичайно, що логічним завершенням буде і закриття республіканського дитячого центру “Молода гвардія”. Плани побудови котеджів адміністрація вже бачила.

Тобто, там будуть стояти маленькі й гарненькі хатинки, а нашим дітям не буде куди приїхати.

Фінансування дитячого центру нині повністю припинено. Замість мільйона з копійками одержано 50 тисяч. З них припинили сплачувати зарплату нашим щирим, гарним, висококваліфікованим учителям.

Я звичайно, розумію, що і я і моя дитина можемо випадково десь зникнути, але справа в тому, що за все треба платити...

У мене одна дитина і втрачати немає чого, а тому я можу говорити те що вважаю за можливе і вважаю справедливим.

Директор дитячого Центру, під час бесіди з нами, сказав, що писати нікуди не слід, бо це все одно не матиме жодного позитивного результату. Коли була пропозиція звернутися до пана мера, який виявився старим колегою нашого директора у партійній, комсомольській роботі, там так само була вказівка, що у жодному разі турбувати людину не слід...”

Батьківський комітет “Молодої гвардії” сподівається хіба що на підтримку української опозиції. Саме тому написали звернення на ім’я Слави Стецько, Юлії Тимошенко, народного депутата України Юрія Кармазина та багатьох інших відомих політиків.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG