Доступність посилання

ТОП новини

ЄС розпочинає заходи боротьби з нелегальною імміграцією


ЄС розпочинає заходи боротьби з нелегальною імміграцією

Прага, 27 травня 2002 – Європейський союз розпочинає низку заходів з метою припинити потік нелегальних іммігрантів до країн ЄС. Про це заявив представник Європейської комісії у Брюсселі.

Оглядачі підкреслюють, що недавні вибори у Франції й Голландії, на яких крайньо праві популісти здобули значну кількість голосів, послужили однією з головних причин, які нині змушують європейських лідерів повести серйозну боротьбу з нелегальною імміграцією. Під час виборів праві екстремісти виступили проти напливу іммігрантів, особливо з азійських та африканських країн, які, за їхніми словами, створюють соціально-економічні проблеми, підносять рівень злочинності, не приймають моральних і релігійних та інших цінностей місцевих народів, погано інтегруються в європейські суспільства і тому подібне. Донедавна боротьба з нелегальною імміграцією у європейських країнах була спрямована головно проти міжнародних злочинних мереж, які займаються контрабандою нелегальних іммігрантів, наркотиків і проституток. Самих нелегальних іммігрантів найчастіше видворяли, після чого вони здійснювали чергову вдалу або невдалу спробу дістатися до Європейського союзу.

Тепер 15 країн ЄС вирішили протягом наступних двох із половиною років уніфікувати імміграційне законодавство і правила надання притулку і різко обмежити приплив нелегальних іммігрантів. Щоправда, різні європейські країни передбачають різні кари для контрабандистів людьми і нелегальних іммігрантів яких досі, як було згадано, просто видворяли. Приміром, Великобританія має намір ухвалити закон, який підвищить кару за контрабанду нелегалів із двох до 15 років, Італія планує піднести цю кару до 14-ти, Греція й Німеччина – до 10-ти років. Судитимуть також нелегальних іммігрантів-рецидивістів, яких після видворення знову спіймано на території Європейського союзу. Для них передбачена кара від двох до п’яти років у різних країнах.

Тим часом пізніше цього тижня у Римі відбудеться нарада міністрів внутрішніх справ 28-ми європейських країн за участю їхніх колег із 13-ти країн-кандидатів до ЄС, на якій буде обговорено конкретні заходи боротьби з неконтрольованою імміграцією і міжнародними злочинними групами, які займаються контрабандою нелегальних іммігрантів до ЄС. Однак, найважливішою подією у цій справі стане самміт лідерів країн ЄС в іспанському місті Севілля наступного місяця. Проблема нелегальної імміграції мала би стати тут головним пунктом порядку денного.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG