Доступність посилання

ТОП новини

Мушарраф: "Пакистан НЕ хоче війни. Пакистан не бажає бути ініціатором війни. Ми хочемо миру в регіоні"


Мушарраф: "Пакистан НЕ хоче війни. Пакистан не бажає бути ініціатором війни. Ми хочемо миру в регіоні"

Пакистан закінчив сьогодні у серію випробувань балістичної ракети – після того, як посилились міжнародні дипломатичні зусилля щодо стримання конфлікту між Пакистаном та Індією довкола території Кашміру.

Військове керівництво Пакистану стверджує, що сьогоднішній тест був третій і останній у серії випробовувань, які почалися у суботу.

Офіційний Ісламабад також наголошує, що випробування – заплановані, і ніяк не пов’язані з нинішнім загостренням конфлікту з Індією. До Ісламабада прибув - у спробі усунути небезпеку війни між Пакистаном та Індією - британський міністр закордонних справ Джек Стро. Вранці пан Стро уже мав розмову з міністром закордонних справ Пакистану Абдулом Саттаром.

Пізніше сьогодні він має зустрітися з керівниками обох країн, які задіяні в конфлікті.

Між тим сьогодні на кордоні між Індією та Пакистаном у штаті Кашмір відбулися нові перестрілки – через декілька годин після виступу пакистанського президента Первеза Мушаррафа стосовно ситуації у Кашмірі.

Мушарраф заявив:

"Пакистан НЕ хоче війни. Пакистан не бажає бути ініціатором війни. Ми хочемо миру в регіоні"

Однак, він також каже, що його країна готова - у випадку необхідності - «оборонятися до останньої краплини крові».

Сьогодні зранку міністр оборони Індії Джордж Фернандес заявив, що Пакистан не розуміє ситуації, і у Делі залишається дуже мало варіантів для вибору. Проте, за його словами, обидві сторони поки що не стоять на межі війни.
XS
SM
MD
LG