Доступність посилання

ТОП новини

Економічні Новини


Економічні Новини

УРЯД ПРОГНОЗУЄ, ЩО ІНФЛЯЦІЯ У ТРАВНІ ЗРОСТЕ НА 1%, ПОВІДОМИВ В ІНТЕРВ’Ю ЖУРНАЛІСТАМ МІНІСТР ЕКОНОМІКИ ТА ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ ОЛЕКСАНДР ШЛАПАК

За його словами, зростання інфляції в Україні буде зумовлене традиційним зростанням цін на продовольчі товари, який спостерігається у травні, та подорожчанням нафтопродуктів. У квітні 2002 року інфляція становила 1,4%.

ЗАБОРГОВАНІСТЬ ІЗ ЗАРПЛАТИ В УКРАЇНІ ЗА РІК ЗМЕНШИЛАСЬ МАЙЖЕ УДВІЧІ І СТАНОВИТЬ БЛИЗЬКО 2,5 МЛРД. ГРН

За даними уряду, у загальній заборгованості найбільша частка боргу припадає на підприємства промисловості, сільського господарства, будівництва, транспорту. Серед регіонів найбільшими боржниками є Донецька , Луганська та Дніпропетровська області. Станом на 1 травня заборгованість із заробітної плати становить 2 млрд. 473 млн. грн. За цей же період більш як удвічі скоротилась кількість працівників, яким несвоєчасно виплачувалась зарплата.

НОВИЙ МІНІСТР ТРАНСПОРТУ УКРАЇНИ ГЕОРГІЙ КИРПА УПРОДОВЖ ТРАВНЯ-ЧЕРВНЯ ЗБИРАЄТЬСЯ ЗАВЕРШИТИ З'ЯСУВАННЯ ІСТИННОГО СТАНУ ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ НИЗКИ ВЕЛИКИХ ПІДПРИЄМСТВ "УКРАВІАТРАНСУ" І "УКРМОРРІЧФЛОТУ"

Для цього на 9-ти держпідприємствах авіа і 22 - морського департаментів відомства до кінця червня буде проведено ревізію фінансово-господарської діяльності за 5 останніх років.

У ХАРКОВІ РОЗПОЧАВ РОБОТУ МІЖНАРОДНИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОРУМ "ВІЛЬНІ ЕКОНОМІЧНІ ЗОНИ, ТЕРИТОРІЇ ПРІОРИТЕТНОГО РОЗВИТКУ ТА ТЕХНОПАРКИ УКРАЇНИ: ДОСЯГНЕННЯ, ПРОБЛЕМИ, ПЕРСПЕКТИВИ"

Форум, який вперше проводиться в Україні, має на меті продемонструвати міжнародній і українській громадськості досягнення суб’єктів спеціальних (вільних) економічних зон, територій пріоритетного розвитку і технопарків, визначити й обговорити проблемні питання та ухвалення рішення щодо їх розвитку.

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ І ВСЕСВІТНЯ ОРГАНІЗАЦІЯ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ ПІДПИСАЛИ УГОДУ ПРО СПІВРОБІТНИЦТВО

Підписи під цим документом у Києві поставили віце-прем'єр Володимир Семиноженко і заступник генерального секретаря ООН, генеральний директор Всесвітньої організації інтелектуальної власності Каміл Ідріс після закінчення зустрічі з прем'єр-міністром України Анатолієм Кінахом. Каміл Ідріс сказав, що Всесвітня організація інтелектуальної власності рекомендує всіляко розвивати й упроваджувати в життя заходи із забезпечення ефективного захисту прав інтелектуальної власності, з активізації випуску товарів, які базуються на інтелекті, знаннях, а також підтримувати винахідників та раціоналізаторів, створюючи при цьому необхідну систему, яка б сприяла їхній діяльності.

НА СЬОГОДНІ В УКРАЇНІ ЗАГИНУЛИ СХОДИ ЗЕРНОВИХ КУЛЬТУР НА ПЛОЩІ ПОНАД 500 ТИС. ГЕКТАРІВ

Про це УНІАН повідомив начальник Департаменту ринків продукції рослинництва Міністерства аграрної політики Василь СОРОКА.

За його словами, крім того, ще близько 1,5 млн. га сходів зернових знаходяться в критичному стані. Найбільші втрати в АР Крим, Херсонській, Донецькій, Запорізькій, Одеській, Дніпропетровській, Харківській областях.

"Якщо в найближчі 5-8 днів на території України не підуть дощі, то ситуація ускладниться ще більше", - зазначив В.СОРОКА. При цьому він додав, що завдяки інтенсифікації агровиробництва, зокрема успішно проведеним весняно-польовим роботам, які були завершені в 2002 р. на 2 тижні швидше, більшому використанню мінеральних добрив, втрати від засушливої погода не настільки великі, як могли б бути.

Міністр аграрної політики Сергій Рижук заявив, що цього року урожай зерна буде нижчим за раніше прогнозований рівень і становитиме не більше 35 млн. шестисот тисяч тонн. Погіршення прогнозу урожаю міністр пояснює несприятливими погодними умовами для зернових. На сьогодні, за його даними, загинуло від високої температури й дефіциту вологи посівів на площі більше мільйона гектарів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG