Доступність посилання

ТОП новини

Економічні Новини


Економічні Новини

РОСІЯ ДО ЛИПНЯ НЕ ЗАПРОВАДЖУВАТИМЕ ВВІЗНОГО МИТА НА УКРАЇНСЬКУ АРМАТУРУ ТА ОЦИНКОВАНИЙ ПРОКАТ

Про це повідомив прем'єр-міністр України Анатолій Кінах. Така домовленість обумовлена тим, що упродовж указаного періоду спеціально створена міждержавна українсько-російсько-казахська робоча група має підготувати конкретні пропозиції для урядів трьох держав щодо врегулювання ситуації на металургійному ринку. За словами А.Кінаха, ситуація потребує врегулювання, оскільки ринок цієї продукції є перенасиченим.

ЄВРАЗЕС НЕ ЦІКАВИТЬ УКРАЇНУ В ЯКОСТІ "ЧЕРГОВОГО" СУТО МИТНОГО СОЮЗУ

Таку думку висловив прем'єр-міністр Анатолій Кінах. "Оптимальним варіантом", за словами А.Кінаха, була б для України така форма ЄврАзЕСу як вільна економічна зона.

"ЛЬВІВОБЛЕНЕРГО" ДО 1 ВЕРЕСНЯ НЕ ВІДКЛЮЧАТИМЕ ВІД ЕНЕРГОПОСТАЧАННЯ ОБЛАСНИЙ РАДІОТЕЛЕВІЗІЙНИЙ ПЕРЕДАВАЛЬНИЙ ЦЕНТР

Домовленості про це було досягнуто на нараді у Львівській ОДА. Водночас "Львівобленерго" погодилося на це лише за умови 100-відсоткової поточної проплати за електроенергію й відключення боржників. За словами голови правління ВАТ "Львівобленерго" Володимира Матвіїшина, Львівський ОРТПЦ повинен припинити надавати свої послуги національним теле- і радіокомпаніям, які загалом заборгували передавальному центру близько 7,2 млн. грн.

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ УХВАЛИВ ПОСТАНОВУ, ЯКОЮ ДЛЯ СП "АВТОЗАЗ-DAEWOO" СКОРОЧЕНО ПЕРЕЛІК КОМПЛЕКТУЮЧИХ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА АВТОМОБІЛІВ, ЩО ІМПОРТУЮТЬСЯ В УКРАЇНУ БЕЗ СПЛАТИ ПОДАТКІВ

Про це повідомив журналістам державний секретар Міністерства промислової політики Віктор ПАДАЛКО.

Він підкреслив, що пільговий режим імпорту в Україну розповсюджується тільки на україно-корейське підприємство "АвтоЗАЗ-DAEWOO", оскільки автомобілі "Таврія-Славута", що випускаються цим підприємством, на 33% складаються з імпортних комплектуючих. Як зазначив В.ПАДАЛКО, в 2001 р. "АвтоЗАЗ-Daewoo" випустив 18 тис. автомобілів, в цьому році планується випустити 25 тис. автомобілів.

У СЛАВУТИЧІ СТВОРЕНО КРИЗОВИЙ ЦЕНТР, ПОВНІСТЮ ОБЛАДНАНИЙ КОМП'ЮТЕРАМИ, АУДІО-, ВІДЕОАПАРАТУРОЮ ТА МЕБЛЯМИ ЗАВДЯКИ ФІНАНСОВІЙ ДОПОМОЗІ УРЯДУ ЯПОНІЇ

Це - перший проект у рамках програми Грантової допомоги малим проектам, реципієнтами якої можуть бути місцеві органи влади, неурядові організації, лікарні, початкові школи, науково-дослідні інститути та інші неприбуткові організації, які виконують проекти, що мають безпосередній вплив на поліпшення соціального добробуту. Окрім цього гранту Японія вже надала Україні безвідплатну допомогу, як на двосторонній, так і багатосторонній основі, на загальну суму більш ніж 115 млн. дол.

ПРИВАТНІ ЗАГОТІВЕЛЬНИКИ ГРИБІВ ТА ЯГІД ІЗ КАРПАТСЬКИХ ЛІСІВ ВІДТЕПЕР ЗОБОВ’ЯЗАНІ ПЛАТИТИ ПОДАТОК ДО ДЕРЖАВНОЇ СКАРБНИЦІ

На Івано-Франківщині розпочинається щорічний сезон заготівлі грибів та ягід у карпатських лісах. Представники обласної податкової адміністрації поставили вимогу перед підприємствами, які приймають гриби, ягоди та іншу лісопродукцію від населення, одночасно утримувати відповідний податок. Його розмір становитиме 20 відсотків від загальної суми, нарахованої приватному заготівельнику. Мешканці Івано-Фраківщини, які заготовлятимуть гриби, ягоди та дикоростучі плоди, будуть зобов’язані придбати спеціальний квиток, який підтверджуватиме їхнє право на збір грибів та ягід. Його пред’являтимуть на вимогу лісничих та відповідних інспекторів. Ухвалені рішення, без сумніву, влаштовують представників владних структур, однак невідомо як їх сприймуть приватні заготівельники, які здебільшого вважають такі виплати неправомірними.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG