Доступність посилання

ТОП новини

Юрій КОСТЕНКО: «Ми залишаємося на своїй позиції: потрібно шукати такий спосіб формування влади, який би враховував результати виборів»


Юрій КОСТЕНКО: «Ми залишаємося на своїй позиції: потрібно шукати такий спосіб формування влади, який би враховував результати виборів»

Лідер Українського народного руху, заступник голови фракції “Наша Україна” Юрій КОСТЕНКО з приводу розподілу влади у парламенті заявив: “Ми залишаємося на своїй позиції: потрібно шукати такий спосіб формування влади, який би враховував результати виборів. На нашу думку, це стане можливим тоді, коли на посаду прем’єр-міністра (враховуючи, що представник “Єдиної України” обіймає посаду спікера) буде висунуто представника «Нашої України».

Як повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу УНР, цим, на його думку, “можна знайти компроміс між результатами голосування на виборах і ситуацією, яка склалася у ВР.”

Варіант обрання керівництва комітетів, коли ”лише дві фракції намагаються повністю, не маючи більшості, фактично, узурпувати владу”, Ю.КОСТЕНКО назвав "шляхом у нікуди, якщо говорити про перспективи конструктивної роботи ВР і уряду”.

“Ми не хочемо “ділити комітети” – ми хочемо, щоб у результаті виборів у владі були представники тих сил, за які проголосували виборці. Ми не хочемо відбирати в українського виборця його права обирати владу; тому ми хочемо, щоб виборець впливав на формування влади, а не хтось її призначав, перекреслюючи результати виборів» -- заявив Ю.КОСТЕНКО.
XS
SM
MD
LG