Доступність посилання

ТОП новини

Президент Молдови Владімір Воронін висловився за створення спеціального Департаменту проблем інтеграції Молдови до Євросоюзу


Президент Молдови Владімір Воронін висловився за створення спеціального Департаменту проблем інтеграції Молдови до Євросоюзу

Кишинів, 4 червня 2002 – Зустріч молдовського президента Владіміра Вороніна зі своїми колегами зі Східної та Центральної Європи у столиці Словенії впевнила його в необхідності створення спеціального Департаменту, який би займався виключно проблемами інтеграції Молдови до Європейського Союзу.

Пан Воронін заявив у понеділок ввечері по національному телебаченню, що "термін голих декларацій щодо нашої інтеграції у Європу вийшов. Нині ми повинні зайнятися конкретними проблемами, і перш за все законодавством, яке б повністю відповідало Європейському".

Молдовський президент впевнений у тому, що такий Департамент треба створювати у складі міністерства економіки. Пан Воронін уже рекомендував прем'єр-міністру Васілію Тарлєву, щоб нова структура була негайно створена.

Опозиція каже, що мову про потребу створення такої структури вів ще другий президент Молдови Петро Лучинський. Але все залишилося лише на словах. Міністерство зі справ інтеграції Молдови до Європи так і не було створено. Нині про необхідність такої структури мову ведуть вже комуністи, які мають всі можливості для створення Департаменту, який буде займатися проблемами молдовської інтеграції у Європу. Комуністи мають у парламенті 71 місце з 101-го, що дає їм можливість цілком контролювати уряд.

Владімір Воронін домовився з президентами Словенії, Хорватії, Угорщини та Болгарії щодо їх офіційних візитів до Молдови. За словами пана Вороніна, вони відвідають Кишинів до початку вересня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG