Доступність посилання

ТОП новини

Бельгійські слідчі ламають голову, хто є справжнім володарем “Укрнафтопродукту”?


Бельгійські слідчі ламають голову, хто є справжнім володарем “Укрнафтопродукту”?

Брюссель, 5 червня 2002 - Бельгійські правоохоронні органи, а відповідно і бельгійська преса знову повертається до справи найпотужнішої енергетичної компанії Бельгії “Трактабел”, яка мала нещастя спробувати втілити в життя інвестиційний проект щодо співпраці з “Казахойлом”. А від “Казахойл” ланцюг потягнувся до “Укрнафтопродукту”.

Днями Фламандське телебачення, передаючи вечірні новини телетекстом, на 116 сторінці, вмістило повідомлення про те, що в справу “Трактабел- Казахойл” втрутилась служба безпеки Бельгії і наклала арешт на розголошення під час судових засідань деяких свідчень фізичних осіб у цій справі, оскільки оприлюднення свідчень можуть призвести до життєвої загрози цих людей. Служба безпеки Бельгії також наклала арешт на оприлюднення деяких документів , що також може перетворитись в загрозу життю деяких свідків.

Однак цієї середи парламент Бельгії опротестував це рішення.

Суд і судові слідчі продовжують пошуки грошей: кілька мільярдів доларів, які безслідно зникли під час виконання спільного проекту “Трактабел” та “Казахойл”. З’ясовуючи куди і як зникли колосальні суми “Трактабала” бельгійські слідчі наштовхнулись на той факт , що сумнозвісний “Казахойл” є володарем контрольного пакету акцій українського державного акціонерного товариства “Укрнафтопродукт” та її фінансових субструктур і, які, начебто, були неодноразово задіяні у фінансових оборудках із відмивання грошей “Казахойлом”.

Перевіркою даних про причетність “Укрнафтопродукту” до афер бельгійської компанії “Трактабел” та “Казахойл”, як повідомили мені деякі члени Сенату Бельгії, займається судовий слідчий Жан Клод ван Еспен.

У бельгійських правових експертів виникає сакраментальне запитання, як могло трапитись так, що володарем українського державного підприємства “Укрнафтопродукт” фактично стала компанія іншої держави, тобто “Казахойл”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG