Доступність посилання

ТОП новини

У Братиславському міжнародному аеропорту імені М.Штефаника завершилося міжнародне авіаційне шоу «CIAD-2002»


У Братиславському міжнародному аеропорту імені М.Штефаника завершилося міжнародне авіаційне шоу «CIAD-2002»

На цьому авіаційному святі, яке проводилося у Словаччині вже вшосте, було представлено більше ста п’ятдесяти літальних апаратів із шістнадцяти країн світу.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства оборони України, четвертий раз поспіль в авіашоу «CIAD-2002» брали участь представники Військово-повітряних сил Збройних Сил України.

9 червня на церемонії закриття авіаційного показу командувач Повітряних сил Армії Словацької Республіки генерал-майор Йозеф ДУНАЙ вручив командиру екіпажу важкого бомбардувальника Ту-22М3 військовому льотчику першого класу підполковнику Василю ТКАЧЕНКУ приз за найбільш вражаючий літак, який з 1993 року - із моменту проведення першої виставки, брав участь у SIADі. Спеціальну нагороду за підготовку делегації до участі в показі отримав керівник української військової делегації командир авіаційної групи ВПС Збройних Сил України генерал-майор Василь ЖУК.

Надзвичайний та Повноважний посол України в Словаччині Юрій РИЛАЧ, який разом із представниками дипломатичного корпусу інших країн був присутній на авіаційному показі, коментуючи побачене, підкреслив, що успішний виступ української делегації мав велике значення не лише для військових авіаторів, а й для подальшого зміцнення авторитету нашої держави і в Словаччині, і в країнах Східної та Центральної Європи.
XS
SM
MD
LG