Доступність посилання

ТОП новини

У Криму очікують нового представника Президента України в автономії


У Криму очікують нового представника Президента України в автономії

Симферополь, 14 червня 2002 - У Криму очікують на прибуття нового представника Президента України в автономії. За даними з джерел в уряді Криму, новим представником глави української держави в АРК призначено генерала Володимира Шепеля, колишнього начальника президентської охорони. Однак офіційних підтверджень цій інформації поки що немає.

У понеділок до Криму з робочим візитом прибуває прем’єр-міністр України Анатолій Кінах. За повідомленням прес-служби кримського уряду, він братиме участь у Всеукраїнській нараді з проведення жнив і формування ринку зернових, яка пройде в одному із сіл Симферопольського району. Однак, за неофіційними даними, прем’єр також привезе нового Постійного представника Президента України в Криму. Досі про це немає жодної офіційної інформації, однак, за даними з джерел в уряді Криму, новим представником глави держави в АРК уже призначено колишнього начальника президентської охорони, генерала Володимира Шепеля. Оприлюднення президентського указу про це очікували ще в четвер, але офіційний Київ досі мовчить.

Місце Постійного представника Президента України в Криму вакантне з кінця травня, коли попереднього президентського намісника Анатолія Корнійчука Верховна Рада автономії призначила віце-прем’єром кримського уряду. Серед претендентів на цю посаду називали кількох кримських політиків, у тому числі – і впливового кримського депутата Андрія Сенченка.

Але, схоже, президент Кучма зробив ставку на давно знайомого йому і перевіреного генерала Служби Безпеки України. Пятдесяти-чотири-літній Володимир Шепель із попередньої своєї посади пішов у відставку одразу після “касетного скандалу”. Остання його посада – Представник СБУ в національному центральному бюро Інтерполу в Україні. На березневих виборах за підтримки блоку “За ЄдУ” він балотувався у кримському окрузі №8, однак програв самовисуванцю Володимиру Шкляру, посівши лише 5-те місце з менш як десятьма відсотками голосів.

У представництві Президента України в Криму поки що не підтверджують, але й не спростовують інформацію про нове призначення пана Шепеля. Там повідомили, що очікують оприлюднення президентського указу. За інформацією з тих же урядових джерел, на посаду 1-го заступника представника глави держави в автономії розглядається кандидатура лідера республіканської організації СДПУ(о) Юхима Фікса.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG