Доступність посилання

ТОП новини

Мусульмани, що проживають в Великобританії хочуть більшої інтеграції до британського суспільства


Мусульмани, що проживають в Великобританії хочуть більшої інтеграції до британського суспільства

Лондон, 17 червня 2002 - Ставлення пересічного британця до численної мусульманської громади країни значно погіршилося після терористичного нападу на США 11 вересня. Але протилежно до того, що думають про мусульман решта британців, ті хочуть більшої інтеграції до британського суспільства. Про це свідчить опитування громадської думки серед британських мусульман, яке дає краще уявлення про складні міжетнічні взаємини у Великобританії.

Британська мусульманська громада має сильне прагнення до більшої інтеграції з корінним англосаксонським суспільством, - засвідчило ексклюзивне дослідження ставлення мусульман до Великобританії. Результат опитування зменшує занепокоєння, що побутує у Великобританії щодо того, що майже 2 мільйони британських мусульман являють собою таке собі маргінальне паралельне суспільство. Одначе, 41% опитаних сказали, що, на їхню думку, їхня громада має робити більше для інтеграції до британського суспільства.

Британське Міністерство внутрішніх справ попереджає про небезпеку ізоляції мусульман, що призвела б до збільшення почуття невпевненості й почуття расової упередженості проти них. Але лише 17% мусульман заявили, що їхня громада вже інтегрована в британське суспільство забагато.

Ще один доказ бажання мусульман інтегруватися, виявився у відповіді на питання, щодо ставлення до плану британського уряду запровадити обов’язкові тести з англійської мови й історії британського суспільства для нових іммігрантів. Аж 65% мусульман підтримують цю ідею.

Протягом трьох місяців дослідники вивчали реалії життя британських мусульман після заворушень на расовому підгрунтті влітку минулого року і терористичного нападу на США 11 вересня. Дослідники побачили різнобарвну громаду, що намагається дати собі раду за умов безпрецедентного зростання рівня недовіри до себе. Мусульмани намагаються визначитися під тиском, часто, на тлі бідності, насильства й відсторонення від активної участі в житті суспільства.

Мусульмани є суб’єктами безпрецедентного рівня побутового переслідування на расовому й релігійному грунті. У цій громаді високі рівень безробіття і поганого стану здоров’я. Не дивно, що британські мусульмани відчувають себе зайвими у британському суспільстві. 69% кажуть, що решта суспільства не вважає їх інтегральною часткою британського життя.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG