Доступність посилання

ТОП новини

Андрій Шкіль відвідав Одесу


Андрій Шкіль відвідав Одесу

Одеса, 25 червня 2002 - Блок Юлії Тимошенко слідкує політичним життям на Півдні України та буде сприяти його активізації. Про це під час перебування в Одесі заявив народний депутат України Андрій Шкіль.

Перебування в Одесі Андрія Шкіля викликало зацікавлення з боку мешканців Одеси.

Досить лише сказати про його зустріч з одеситами біля пам'ятника Тарасові Шевченку.

Учасників зустрічі цікавили плани Блоку Юлії Тимошенко пов'язані з роботою в парламенті, бачення блоку на ситуацію в Одесі та на результати минулих виборів мера та депутатів міської Ради. У відповідь на це пан Шкіль висловив думку, що сценарій виборів в Одесі найймовірніше був розроблений далеко до 31 березня у адміністрації Президента України на Банковій. Результат був відомий і без голосування.

Саме тому фракція Блоку Юлії Тимошенко активно підтримала ідею створення спеціальної слідчої комісії, яка вивчатиме факти фальсифікації місцевих виборів у багатьох регіонах України, і перш за все Одесі, Донецьку та Кіровограді.

Доречі, щодо Кіровограда. Андрій Шкіль підтвердив, що значне занепокоєння у фракції викликає доля нинішнього міського голови Олександра Нікуліна:

“Було два друга, два мера – міський голова Кіровограда Олександр Нікулін та мер Черкас Володимир Олійник. Власне, із паном Нікуліним мене знайомив Володимир Олійник.

Власне, якщо зараз Олійник буде обраний до Верховної Ради то і ситуація зміниться на краще. Хоча, зробити це буде дуже складно.

Влада активно працює проти Володимира Олійника.

Були викликані всі голови райрад, колгоспів. Сказали: “Або ми вас звільняємо й садимо, або Вітренко буде депутатом Верховної Ради...”

Тому боротьба там ведеться шалена.

Якщо пройде Олійник то ситуація буде інакшою і у Черкасах. Він приділить особливу увагу і долі Олександра Нікуліна і місту Кіровограду”...

На зустрічі з представниками Одеського міського штабу блоку Віктора Ющенка “Наша Україна” Андрій Шкіль наголосив на тому, що буде підтримувати будь які кроки опозиції спрямовані на проведення перевиборів у цьому причорноморському місті. “Вибори в Одесі були сфальсифіковані, а тому має бути проведено повторне голосування”.

Він підтримав і думку про те, що започатковане Генеральною прокуратурою України розслідування за фактом фальсифікації виборів в Одесі має бути доведене до реального кінця, а винні у порушенні Закону “Про вибори” покарані.

Присутні на зустрічі представники міського штабу блоку “Наша Україна” Анатолій Ворохаєв та Едуард Щеглов попросили Андрія Шкіля звернути особливу увагу українських парламентарів і на після виборчу ситуацію в Одесі, де представників опозиції активно переслідують за допомогою працівників правоохоронних органів.

Тим часом, екс кандидат на посаду Одеського міського голови Валерій Кочетов висловив думку, що на Одесі влада відпрацьовувала модель фальсифікації найближчих Президентських виборів. “Саме тому винні у грубих порушеннях Закону представники виборчих комісій мають бути покарані. Вони мають розуміти, що за порушення Закону слід відповідати. Нині ж в Одесі панує повна безкарність, коли це стосується долі влади” – переконаний Валерій Кочетов.

Андрій Шкіль пообіцяв і посприяти збереженню Одеського художнього училища імені Грекова, яке нині перебуває на межі закриття. Училище залишається без будь якої підтримки з боку обласної влади.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG