Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина святкує. Перемігши футбольну збірну Південної Кореї з рахунком 1:0 німці потрапили до фіналу чемпіонату світу. Мільйони вболівальників у Німеччині стежили за грою своєї команди


Німеччина святкує. Перемігши футбольну збірну Південної Кореї з рахунком 1:0 німці потрапили до фіналу чемпіонату світу. Мільйони вболівальників у Німеччині стежили за грою своєї команди

Берлін, 26 червня 2002 - Тепер ніхто не може заперечити, що німці є справжньою футбольною нацією – навіть у дитячих садках у вівторок були включені телевізори. І німецькі футболісти не розчарували своїх прихильників, подарувавши їм перемогу над командою з Південної Кореї. Після цього в центральних районах ряду німецьких міст розгорнулися спонтанні святкування. В центрах Берліна, Мюнхена, Франкфурта-на-Майні, Гамбурга, Дрездена десятки тисяч футбольних фанатів відзначали перемогу своєї команди. Прикрашені національними прапорами машини утворювали довжелезні колони, які, сигналячи тягнулися вулицями міст.

Канцлер ФРН Герхард Шрьодер вважає, що німецька команда “заслужила цю перемогу”. Він повідомив, що в неділю планує відправитися до Японії, щоб бути присутнім на фінальній грі. До речі, до Японії поїде і його головний конкурент на майбутніх парламентських виборах, кандидат в канцлери від блоку консервативних партій ХДС / ХСС Едмунд Штойбер. Обидва політики вважаються затятими вболівальниками і, вірогідно, намагаються таким чином незадовго до виборів підняти свій імідж. Очікується, що на фінальному матчі чемпіонату світу з футболу буде присутній також федеральний президент Німеччини Йоганес Рау. Якщо під час гри у півфіналі на стадіоні в Сеулі нараховувалося лише близько однієї тисячі німецьких уболівальників, то на фінальному матчі очікується значно більше гостей з ФРН. У середу авіакомпанії, що обслуговують німецькі туристичні фірми, оголосили про організацію спеціальних чартерних рейсів. Авіаквитки коштуватимуть від двох до двох із половиною тисяч євро.

Радість та журба під час німецького футбольного тріумфу були поруч. Трагічним героєм першості став Міхаель Баллак – молодий німецький футболіст, для якого це є перший чемпіонат світу. За двадцять хвилин до закінчення гри Баллак отримав другу жовту картку, зупинивши забороненим прийомом одного з корейських гравців поблизу власного штрафного майданчика. Таким чином він утратив право на участь у наступній грі. Через п'ять хвилин Баллак забив вирішальний гол і вивів свою команду у фінал, яка, однак, тепер гратиме без нього. Після матчу мюнхенський гравець не міг утримати сльози розпачу. “Моя мрія про участь у фінальній грі чемпіонату світу провалилася. Це найгірше, що може трапитися у житті футболіста”, - сказав Баллак.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG