Доступність посилання

ТОП новини

Країни Східної Європи, в тому числі й Україна, набувають дедалі більшого значення для німецьких бізнесменів


Країни Східної Європи, в тому числі й Україна, набувають дедалі більшого значення для німецьких бізнесменів

Берлін, 26 червня 2002 - Такого висновку дійшли учасники сьомої берлінської фінансової конференції, організаторами якої виступили Федеральна спілка німецької промисловості та Східноєвропейський комітет німецької економіки.

Як зазначив у Берліні голова Федеральної спілки німецької промисловості Людольф фон Вартенберг, найбільший оптимізм вселяють дані щодо економічного росту в країнах Східної Європи. За його словами, ці країни стають дедалі важливішими, як для німецьких торговельних фірм, так і для німецьких інвесторів. На думку фон Вартенберга, економіка Східної Європи нині стабілізується, що дозволяє говорити про продовження процесу економічного зростання. Про певне покращення інвестиційного клімату, наприклад, в Україні свідчить підвищення активності німецьких компаній на її ринку. Так, один з провідних у Європі виробників кабельних систем для автомобілів - концерн “Леоні” - уже почав реалізовувати на Львівщині свій найбільший інвестиційний проект, а дочірнє підприємство концерну “Фольксваген” - компанія “Шкода” - розпочала збирання автомобілів під Ужгородом.

Виступаючи на берлінському форумі, заступник голови Європейського інвестиційного банку Вольфганг Рот повідомив про наміри його кредитно-фінансової установи збільшити свою активність в Україні та Росії. За його словами, передусім йдеться про реалізацію енергетичних проектів та проектів, спрямованих на розвиток транспортної інфраструктури. Однак такі заяви ще не означають, що процес переходу від планової до ринкової економіки в цих країнах вийшов на фінішну пряму. Як наголосив Рот, серйозні проблеми й надалі зберігаються в банківській системі, яка вже давно потребує перетворень. Крім того, німецькі підприємці скаржаться на проблеми, що виникають при фінансуванні експортних та інвестиційних операцій. Голова Європейського банку реконструкції та розвитку Жан Лем’єр запропонував підтримку західним середнім підприємствам, які поки що стримано ставилися до розвитку власного бізнесу в Україні, Росії та інших східноєвропейських державах.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG