Доступність посилання

ТОП новини

Економічні Новини


Економічні Новини

ПІДПИСАНО МЕМОРАНДУМ ПРО ВЗАЄМОРОЗУМІННЯ МІЖ УРЯДАМИ УКРАЇНИ І СПОЛУЧЕНИХ ШТАТІВ АМЕРИКИ ЩОДО ПІДТРИМКИ ЕКОНОМІЧНИХ І ФІСКАЛЬНИХ РЕФОРМ В СИСТЕМІ ОПОДАТКУВАННЯ, ПОВІДОМЛЯЄ ПРЕС-СЛУЖБА ДЕРЖАВНОЇ ПОДАТКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ УКРАЇНИ

Голова Державної податкової Адміністрації України Микола Азаров підтвердив стратегічні завдання модернізації Державної податкової служби України: лібералізація і спрощення системи оподаткування при одночасному стимулюванні добровільної сплати податків. "Ми вибудовуємо баланс максимального заохочення добросовісних платників і неминучої відповідальності тих, хто приховує доходи чи вибудовує кримінальні схеми уникнення від оподаткування", наголосив Микола Азаров.

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ ПРАКТИЧНО ЗАВЕРШИЛА ПРОВЕДЕННЯ МОНІТОРИНГУ РЕАЛЬНИХ ВЛАСНИКІВ УКРАЇНСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ, НАСАМПЕРЕД, ОБЛЕНЕРГО, А ТАКОЖ ПІДПРИЄМСТВ ГІРНИЧО-МЕТАЛУРГІЙНОГО КОМПЛЕКСУ

На сьогодні 356 компаній з офшорних зон є власниками основних українських підприємств, володіючи від 10 до 98% акцій цих підприємств. Як зазначив голова ДПА М.Азаров, незважаючи на декларації про те, що приватизація повинна дати приватизованим підприємствам ефективного власника, реально обстановка абсолютно інша.

"НАФТОГАЗ УКРАЇНИ" І РОСІЙСЬКИЙ "ГАЗПРОМ", ЯК ОЧІКУЄТЬСЯ, ПІДПИШУТЬ 1 ЛИПНЯ ДОВГОСТРОКОВИЙ КОНТРАКТ НА ВИКОРИСТАННЯ УКРАЇНСЬКИХ ГАЗОВИХ СХОВИЩ

Українська газотранспортна система включає 35,2 тис. км магістральних газопроводів, 122 компресорні станції і 13 підземних сховищ газу. Місткість газових сховищ розрахована на зберігання понад 30 млрд. куб. м ресурсу. В останні роки місткості ПСГ України використовуються наполовину - 16-18 млрд. куб. м, майже 2/3 із них це російський газ.

КРЕДИТОРАМ ПЕРШОЇ ЧЕРГИ БАНКУ "УКРАЇНА" ГОТОВІ ЗДІЙСНЮВАТИ ВИПЛАТИ АППБ "АВАЛЬ" І КБ "ПРИВАТБАНК" ЧЕРЕЗ МЕРЕЖІ СВОЇХ УСТАНОВ

Виплати розпочнуться після перерахування коштів на рахунки цих банків та затвердження Національним банком реєстрів кредиторів першої черги.

За словами заступника голови правління НБУ Володимира Кротюка, реєстри кредиторів надійшли до НБУ 20 червня, але вони потребують доопрацювання, оскільки з уже перевірених 6 тисяч кредиторів 4% мають неповні реквізити. Усього в реєстрах налічується близько 49 тис. записів. Володимир Кротюк вважає, що до 3 липня реєстри будуть затверджені, а про початок виплат - оголошено в пресі.

ДЕРЖБЮДЖЕТ НЕДООТРИМУВАВ УПРОДОВЖ П'ЯТИ МІСЯЦІВ РОКУ КОЖНУ П'ЯТУ НАРАХОВАНУ ДО СПЛАТИ ГРИВНЮ

Так стверджує член Комітету Верховної Ради з питань бюджету Євген Жовтяк. За його словами, із січня по травень приріст недоплати з податку на прибуток становив 0,9 млрд. грн. "Загалом податкова недоплата збільшилася порівняно з початком року більш ніж на три мільярди гривень, причому тільки за травень - на мільярд гривень", - повідомив Є.Жовтяк. Уряд "перманентно перебуває у становищі пожежника", вважає депутат, і намагається врятувати ситуацію надзвичайними щоквартальними постановами із забезпечення надходжень до бюджету, що не виконуються. "Ніхто не аналізує причин їх невиконання", - відзначив він.

СИТУАЦІЯ У ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНІЙ СФЕРІ КРАЇНИ Є КРИТИЧНОЮ

Про це заявив голова Державного комітету з питань житлово-комунального господарства Григорій Синчук. За словами Г.Синчука, в країні необхідно провести широкомасштабну реформу житлово-комунальної галузі, забезпечивши комплексний підхід до реформування й вдосконалення законодавчої бази.

Дебіторська заборгованість комунальних підприємств країни на сьогодні перевищує 8 млрд. грн., а кредиторська - 8,5 млрд. грн. Борги населення за комунальні послуги становлять 7,5 млрд. грн.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG