Доступність посилання

ТОП новини

Економічні Новини


Економічні Новини

ПИТАННЯ НАДАННЯ УКРАЇНІ ПОВНОГО СТАТУСУ КРАЇНИ З РИНКОВОЮ ЕКОНОМІКОЮ ЗАРАЗ АКТИВНО РОЗГЛЯДАЄТЬСЯ В РАМКАХ ЄС

Про це заявив прем'єр-міністр Данії Андрес Фог Расмуссен в листі на ім'я президента України Леоніда Кучми. "Я згодний з тим, що це був би важливий сигнал інвесторам", - наголосив він, позитивно оцінивши при цьому європейський вибір України і наголосивши, що головування в ЄС з 1 липня Данії зробить істотний внесок у розвиток відносин між Україною та Євросоюзом, зокрема, в економічній галузі.

У ЧЕРКАСАХ ПЕРЕБУВАЛИ ДАТСЬКІ ЕКСПЕРТИ З ПРОЕКТУ "РОЗВИТОК ПРОМИСЛОВОГО СИМБІОЗУ В УКРАЇНІ"

Зарубіжні гості зустрічалися з представниками міськвиконкому, працівниками акціонерного товариства "Хімволокно", водоканалу. На зустрічах йшлося про створення в Черкасах безвідходного виробництва, коли відходи одних підприємств використовують на інших. Зазначалося також, що підготовчі роботи з реалізації цього проекту фінансуватиме Міністерство екології Данії.

НІМЕЦЬКА АВІАКОМПАНІЯ "ЛЮФТГАНЗА" ВІДКРИЛА У ЛЬВОВІ СВОЄ ПРЕДСТАВНИЦТВО

Це вже третій в Україні акредитований офіс цього авіаперевізника після Києва та Одеси. Як зауважив генеральний директор "Люфтганза" в Україні Антоніо Куоку, потреба у відкритті чергового представництва авіакомпанії з’явилася після надходження у Львівську область упродовж двох останніх років значних німецьких інвестицій. "А отже, - продовжив Антоніо Куоку, - і потік пасажирів постійно зростатиме". Наразі компанія "Люфтганза" не запроваджуватиме авіарейси зі Львова до Німеччини. Це радше перспектива. Адже львівський аеропорт технічно не пристосований для обслуговування авіамашин цієї авіакомпанії.

ДЛЯ ПЛАНОВОГО РЕМОНТУ ЗУПИНЕНО ДРУГИЙ ЕНЕРГОБЛОК ЗАПОРІЗЬКОЇ АЕС, ПОВІДОМИЛИ В ДЕРЖАВНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ "ІНФОАТОМ"

Під час ремонту блоку в його реактор має бути завантажене свіже ядерне паливо. Роботу блоку планується відновити до 23 вересня цього року. На сьогодні на українських АЕС працюють 9 з 13 енергоблоків. Планові ремонти проводяться на першому і другому блоках Запорізької АЕС, першому блоці Хмельницької й другому блоці Південноукраїнської АЕС. Найближчим часом для планового ремонту й перевантаження ядерного палива планується також зупинити перший блок Південноукраїнської АЕС.

В УКРАЇНСЬКІЙ СТОЛИЦІ ВІД ПЕРШОГО ЛИПНЯ ПІДВИЩИЛИСЬ ТАРИФИ НА ТЕПЛОВУ ЕНЕРГІЮ

Це підвищення є вже другим після відповідного рішення Київради від жовтня 2000-го року. З 1 липня населення має сплачувати за гарячу воду та опалення на 11% більше від попереднього. Раніше гендиректор "Київенерго" Іван Плачков заявляв, що без підвищення тарифів підприємство не зможе провести модернізацію й ремонт тепломереж, а в 2001 році збитки "Київенерго" становили понад 118 млн. грн. На думку експерта Інституту світової економіки Ірини Клименко, наразі неможливо оцінити економічне обґрунтування подібних рішень, оскільки діяльність комунальних енергокомпаній є абсолютно непрозорою. Незважаючи на спроби депутатів Київради відкласти остаточне рішення про підвищення тарифів до 11 липня, мер Києва Омельченко спростував таку можливість і ще раз підтвердив, що нові тарифи запроваджуються саме з 1 липня.

ФОНД СПРИЯННЯ МОЛОДІЖНОМУ ЖИТЛОВОМУ БУДІВНИЦТВІ РОЗРОБИВ ПРОГРАМУ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ МОЛОДИХ СІМЕЙ ЖИТЛОМ

Передбачається, що 10 липня цю програму розгляне й затвердить Кабінет Міністрів. Її реалізація дозволить забезпечити житлом майже 70 тисяч молодих сімей. Планується поетапно збільшувати кредитування програми не лише з Державного й місцевих бюджетів, але й за рахунок позабюджетних коштів. Зокрема, нині є домовленість із Світовим банком про надання Україні кредиту на будівництво та закупівлю житла для молоді на 100 мільйонів доларів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG