Доступність посилання

ТОП новини

Економічні Новини


Економічні Новини

ВІЦЕ-ПРЕМ’ЄР УКРАЇНИ ВАСИЛЬ РОГОВИЙ ЗАЯВИВ, ЩО ВІН НЕ ПЕРЕКОНАНИЙ В ТОМУ, ЩО РОСІЙСЬКІ КОМПАНІЇ ВІДПОВІДАЮТЬ КРИТЕРІЯМ УСТАНОВЛЕНИМ ДЛЯ ПРИВАТИЗАЦІЇ УКРТЕЛЕКОМУ, ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПРОЕКТУ ЯКОЇ ВІДБУЛАСЯ В ЛОНДОНСЬКОМУ ГОТЕЛІ МЕРИДІАН

Водночас на презентації в Лондоні були відсутні представники Дойчетелеком та Франстелеком, яких у минулому згадували серед потенційних кандидатів на приватизацію українського телефонного монополіста. Цей факт Василь Роговий назвав невипадковим, оскільки ці компанії мають певні фінансові труднощі на ринку телекомунікацій Західної Європи. Серед критеріїв, які висуваються до інвестора, якого Україна визначає терміном "промисловий", пан Роговий згадав наявність обігу розміром 1 мільярд доларів та прибуток не менше, ніж 400 мільйонів доларів за останні три роки. Презентацію у Лондоні українська делегація визначила, як перший крок на шляху реальної приватизації Укртелекому.

У СЕРПНІ УКРАЇНУ ВІДВІДАЄ ЧЛЕН ФРАКЦІЇ "ЗЕЛЕНИХ" ЄВРОПАРЛАМЕНТУ ЕЛІЗАБЕТ ШРЕДТЕР

Депутат хоче вивчити, як живуть люди в областях, що стануть безпосередніми сусідами розширеного Євросоюзу, і як ставляться мешканці західних прикордонних областей України до ЄС і до його розширення. Німецький європарламентарій дослідить, де можна розвинути або розширити прикордонну співпрацю між західноукраїнськими регіонами і їхніми майбутніми сусідами в ЄС. Шредтер має подивитися, які можливості може використати Євросоюз, аби організувати транспортне сполучення для розвитку економічних зв’язків між західними областями України і прикордонними регіонами країн Східної Європи. По закінченні поїздки європарламентарій підготує доповідь, яка має бути врахована при підготовці Єврокомісією документу зі стратегії відносин Євросоюзу з новими сусідами.

ПРО БАЖАННЯ ЗБУДУВАТИ У СПЕЦІАЛЬНІЙ ЕКОНОМІЧНІЙ ЗОНІ "ЗАКАРПАТТЯ", НЕПОДАЛІК ПРИКОРДОННОГО МІСТЕЧКА ЧОП, СУЧАСНИЙ М’ЯСОПЕРЕРОБНИЙ ЗАВОД ЗАЯВИВ ПРЕЗИДЕНТ ВІДОМОЇ АВСТРІЙСЬКОЇ КОМПАНІЇ "ГРЕЙСІНГЕР" ФРАНЦ ГРЕЙСІНГЕР ПІД ЧАС ВІЗИТУ ДО УЖГОРОДА

Передбачається, що підприємство працюватиме на місцевій сировині - інвестор укладатиме договори із закарпатськими селянами і надаватиме їм кредити. Спочатку завод вироблятиме 20, а потім - 60-80 тонн продукції за добу. Частина м’ясопродуктів реалізуватиметься в країнах Західної Європи, решта - на ринку СНД.

УКРАЇНА ВПЕРШЕ УВІЙШЛА ДО СПИСКУ ШЕСТИ ДЕРЖАВ - НАЙБІЛЬШИХ СВІТОВИХ ЕКСПОРТЕРІВ ЗЕРНА

Про це сказав віце-прем’єр-міністр України Леонід КОЗАЧЕНКО.

За його словами, врожай зернових у 2002 р. буде в Україні вищим, ніж у середньому за останні 10 років. Цього року планується продати понад 8 млн. тонн зерна, хоча вже сьогодні укладено біржові угоди на 11 млн. тонн. Як повідомив Л.КОЗАЧЕНКО, на сьогодні в Україні вже зібрано понад 3 млн. тонн пшениці. "Лідером на жнивах є Одещина, де вже зібрано 1 млн. тонн зерна". За його словами, жнива-2002 розпочалися на 10 днів раніше, ніж минулого року, однак їх темпи вищі на 20%.

У ЧЕРВНІ Ц.Р. АТОМНІ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЇ УКРАЇНИ ВИРОБИЛИ БІЛЬШЕ ПОЛОВИНИ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ, СПОЖИТОЇ В УКРАЇНІ, ПОВІДОМИЛИ УНІАН У НАЦІОНАЛЬНІЙ АТОМНІЙ ЕНЕРГОГЕНЕРУЮЧІЙ КОМПАНІЇ "ЕНЕРГОАТОМ", ЯКА ОБ’ЄДНУЄ ЧОТИРИ ДІЮЧІ АЕС КРАЇНИ

Планове завдання червня з виробництва електроенергії атомні електростанції виконали на 105,5%. Коефіцієнт використання встановленої потужності на атомних електростанціях у червні становив 70,8%. Найповніше встановлені потужності в минулому місяці використано на Рівненській АЕС - на 90,6%.

БАНК "АВАЛЬ" ВИПЛАТИВ 103 МЛН. ГРН ФІЗИЧНИМ ОСОБАМ, ВІДНЕСЕНИМ ДО ПЕРШОЇ ЧЕРГИ ВИМОГ КРЕДИТОРІВ ЗБАНКРУТІЛОГО БАНКУ "УКРАЇНА"

Такі дані повідомили УНІАН у прес-службі Національного банку України. Загальна сума вимог близько 50 тис. фізичних осіб становить 185 млн. 33 тис. грн., із яких вимоги майже 3,5 тис. фізичних осіб - це заблоковані платежі на суму 1 млн. 359 тис.грн.

УКРАЇНСЬКІ ТА РОСІЙСЬКІ ВИРОБНИКИ ЛЕГКОВИХ АВТОМОБІЛІВ ПІДТВЕРДИЛИ НАМІР СПІЛЬНО СТВОРИТИ ДІЙСНО НАРОДНИЙ АВТОМОБІЛЬ - "МІШКУ"

Уперше таке завдання було поставлене трохи більше року тому, коли було підписано угоду про співпрацю між Запорізькою облдержадміністрацією, СП "АвтоЗАЗ-ДЕУ", корпорацією "Укравто" та російським ВАТ "Автосільгоспмаш-холдинг". На сьогодні реалізація проекту істотно просунулася вперед, і вже в серпні цього року розробники мають намір продемонструвати "Мішку" на 7-й Московській міжнародній автомобільній виставці "MІMS-2002".

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG