Доступність посилання

ТОП новини

НАТО завжди підтримуватиме стабільну, незалежну Україну і робитиме це в майбутньому


НАТО завжди підтримуватиме стабільну, незалежну Україну і робитиме це в майбутньому

Про це заявив під час міжнародної конференції «Україна - НАТО: основні здобутки та перспективи взаємовідносин» Генеральний секретар НАТО Джордж РОБЕРТСОН.

За його словами, безпека в євроатлантичній системі «не є якоюсь односторонньою грою, у якій одна країна виграє, а інша програє». Генсек НАТО зауважив, що Альянс прагне розвивати співпрацю з Україною, «а не бути байдужим» до неї. Україна, за його словами, є дуже «відповідальним міжнародним гравцем». Після подій 11-го вересня минулого року «немає сумнівів, що у нас є спільні загрози і їм треба разом протистояти і разом їх долати»,- зазначив Джордж РОБЕРТСОН.

Водночас, за словами Генсека НАТО, у співпраці між Альянсом та Україною існують деякі важливі питання, зокрема, впровадження «програм від політичного рівня до робочого рівня, у яких центральним елементом є реформування Збройних сил та загалом системи безпеки». На думку Дж.РОБЕРТСОНА, нинішні українські Збройні Сили завеликі і потребують великих витрат, а також вони є «великим тягарем для економіки». /УНІАН/.
XS
SM
MD
LG