Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси за 9 липня 2002


Огляд української преси за 9 липня 2002

Київ, 9 липня 2002 - Програма діяльності, яку поспішно представив на розгляд парламентарям уряд Анатолія Кінаха, виглядала доволі слабенькою та з величезною кількістю недоліків, через що і була забракована депутатами. - пише газета “Правда України”. На загал, на думку кореспондента часопису, програма представляла собою багатослівний і надміру формалізований документ, який надміру перемежований характерними для радянської доби зворотами, як то: необхідно, повинні, пора покінчити, пора взятися тощо. Ще авторові публікації впало в око те, автори програми ретельно уникали обіцянок, які можна було б проконтролювати. Журналіст також підтримує думки парламентаріїв, котрі критикували урядову програму за байдужість до села, позаяк Україна – це, передусім, аграрна країна. Докладніше ознайомитися з коментарями кореспондента “Правди України” щодо урядової програми читайте в статті “Запрограмований конфуз”.

“Призначення уряду – не створювати рай, а не допускати пекла”, - під таким гаслом вийшла сьогодні газета “Демократична Україна”, яка у статті “Урядова програма: обговорення триває” також знайомить читачів з подіями, що відбувалися після доповіді Анатолія Кінаха.

Йдеться про нинішній уряд і в розмові кореспондента газети “Україна молода” з народним депутатом Станіславом Ніколаєнком. Він, зокрема, наголосив, що відправити Кабмін у відставку наразі більше прагне не опозиція, а президент. Саме тому варто було б, урядову програму не відхили, а відправити на доопрацювання. Адже поставити питання про розгляд Програми діяльності, а тим паче про недовіру уряду перед самісінькою відпусткою парламентаріїв могла тільки Банкова. Аби потім звинуватити Верховну Раду в тому, ЩО ВОНА ЗАЛИШИЛА ДЕРЖАВУ БЕЗ УРЯДУ, і поки депутатський корпус відпочиватиме, призначити виконуючим обов'язки прем'єра свою людину, не проводячи із законодавцями ніяких консультацій.

В цьому ж числі “Україна молода” розповідає про те, як заважають лідеру фракції “Наша Україна” Віктора Ющенку зустрічатися з виборцями в округах, де відбудуться повторні вибори до Верховної Ради.

А ось які зміни відбуваються в канцелярії Президента – читайте в статті “Чого хоче Банкова, того хоче ... хто?, або Кучма взявся за свою Адміністрацію”.

Про те, до яких методів удається влада на виборчих округах, аби перешкодити бути обраними до парламенту від опозиційної соціалістичної партії, переповідає і газета “Сільські вісті”. Публікація називається “Ще один редут проти Мороза, або Телеканал Кучми агітує за Наталю Вітренко”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG