Доступність посилання

ТОП новини

У суботу в Берліні знову відбудеться найбільша в світі дискотека. Щоправда, цього року свято техномузики “Парад кохання” – Love Parade – дещо затьмарено чутками про загрозу терактів


У суботу в Берліні знову відбудеться найбільша в світі дискотека. Щоправда, цього року свято техномузики “Парад кохання” – Love Parade – дещо затьмарено чутками про загрозу терактів

Німеччина, 12 липня 2002 – Близько 2000 поліцейських слідкуватимуть за порядком на святі техномузики “Love Parade”. Приблизно стільки ж правоохоронців вимушені були вийти на службу в зв’язку з демонстрацією рейверів минулого року. Як пояснив один із представників поліції, це пов’язано з тим, що під час таких заходів завжди слід очікувати якихось неприємних несподіванок. Водночас він повідомив, що чутки про можливі теракти не підтвердилися.

Незважаючи на це, чимало потенційних учасників, вірогідно, утримаються від участі в цьогорічній берлінській техно-тусовці. Про це свідчать, зокрема, дані щодо про повільне бронювання місць у столичних готелях у зв’язку з “Love Parade”.

Однак організатори та представники туристичного бізнесу не втрачають оптимізму, сподіваючись, що чимало любителів техномузики, які називають себе рейверами, вирішать усе ж таки приїхати до столиці Німеччини в останню хвилину. Тим більше, що цього разу на одній із мобільних платформ, обладнаних потужними підсилювачами та динаміками, знову виступатиме засновник “Love Parade” диск-жокей Доктор Мотте. Він брав активну участь у “Параді кохання” тільки 1989 року, коли відбувся перший такий захід. Тоді під гаслом “Мир, радість, яєшня” близько 150 фанатів витанцьовували під ритми “техно” та “рейву” на вулиці Курфюрстендам у Західному Берліні.

Поступово “Love Parade” ставав дедалі чисельнішим. Так, минулого року в ньому взяло участь близько мільйона осіб. Приблизно ж стільки учасників організатори очікують і цього року, попри чутки щодо загрози терактів.

Отже, в суботу о 14 годині 45 мобільних платформ, із яких лунатиме приблизно один мільйон ватт гучної техно-музики, вирушать назустріч одна одній, перетворивши вулицю 17 червня, розташовану в самому центрі Берліна, на найбільший танцювальний майданчик планети. Диск-жокеї з Німеччини, Іспанії, Великобританії, Франції, Нідерландів та Данії турбуватимуться про настрій учасників свята.

“Love Parade” є не лише святом для любителів техно-музики, але й важливим економічним фактором. Торік його учасники залишили в місті більш як чверть мільярда німецьких марок, витративши їх на їжу, воду, пиво, готелі.

Із огляду на це не дивно, що міська влада заплющує очі на те, що після такої тусовки парк навколо вулиці 17 червня перетворюється на справжній смітник. Цього року було вирішено навіть тимчасово пересадити кущі навколо Колони Перемоги. До речі, кошти, пов’язані з прибиранням парку, – а це 80 тисяч євро – беруть на себе організатори “Love Parade”. Минулого року рейвери залишили після себе 200 тонн сміття.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG