Доступність посилання

ТОП новини

Протистояння у Кіровограді посилюється...


Протистояння у Кіровограді посилюється...

Одеса, 25 липня 2002 - А викликане воно виборами міського голови, які проводили вже двічі. Відбувалися вони з численними порушеннями, про що свідчили спостерігачі від різноманітних громадських організацій та політичних партій.

Не дочекавшись офіційного рішення міської виборчої комісії кабінет мера Кіровограда зайняв один з кандидатів на цю посаду Микола Чигирин. Він оголосив себе законно обраним міським головою. Щоправда, охороняють його молоді люди які не мають жодного відношення до міськвиконкому. В обласному Комітеті виборців України переконані, що це представники виробничого об'єднання “Артеміда”, керівником якого є народний депутат України Ганна Антоньєва.

Тим часом, у Комітеті виборців шоковані останніми подіями у Кіровограді.

Події набули непередбачених наслідків після рішення Іллічівського районного суду міста Одеси, який зобов’язав міську виборчу комісію ухвалити остаточне рішення стосовно визнання або не визнання результатів уже другого голосування. Принципова ж позиція деяких членів міськвиборчкому стає причиною їхнього загадкового зникнення або допитів у прокуратурі.

За словами представника обласного відділення Комітету виборців України Валерія Авдєєва, останнє засідання міської виборчої комісії тривало одинадцять годин.

“Ми там були. Робили відео зйомки.

Бачили результат, а наступного ранку зник один із членів комісії, саме тих які ухвалили рішення визнати результати повторних виборів недійсними. Він зник, а через півтори доби після його зникнення з'являється протокол, який до того ним підписаний не був, але Він підписав...

У Кіровограді тривають чутки, що нібито Він перебуває у певному місті...

А нині вже п'ятий день цієї людини немає дома. На додаток зникла і його дитина вісімнадцяти років. Жінка у розпачі.

Члени комісії, які теж підписували протокол про невизнання результатів виборів, побували у обласній прокуратурі і давали свідчення. Розмову проводив старший слідчий Сахно.

Правоохоронці заявили, що заяви про зникнення людини у них немає. Це така тактика. Такий випадок мали з нашим активістом Олександром Олійником. Є надія, що пан Аджиєв додому ще повернеться...” - наголосив Валерій Авдєєв.

У Кіровограді спостерігається протистояння і навколо рішень сесії міськради, яка була проведена цими днями в обласному центрі. Частина депутатів звернулася до Президента та голови його адміністрації з проханням припинити шалений тиск з боку представників обласної державної адміністрації, який чиниться на них із метою добитися бажаних владі рішень.

Тим часом, Микола Чигирин, який зайняв кабінет мера, вже заявив, що рішень сесії не визнає й пообіцяв провести свою. Щоправда, дотепер не відомо з якими депутатами?...

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG