Доступність посилання

ТОП новини

Українські прикордонники в Криму переходять на спрощену процедуру перетинання кордону іноземними туристами


Українські прикордонники в Криму переходять на спрощену процедуру перетинання кордону іноземними туристами

Симферополь, 25 липня 2002 - Українські прикордонники в Криму переходять на спрощену процедуру перетинання кордону іноземними туристами. Про це у четвер на прес-конференції у Симферополі повідомив командувач Азово-Чорноморського напрямку Прикордонних військ України генерал Віктор Назаренко. Детальніше про діяльність прикордонників у Криму – розповідаємо.

З початком курортного сезону різко збільшилася кількість іноземних туристів, які прибувають до Криму. За даними на 19 липня, отриманими з Міністерства курортів і туризму автономії, щодня на півострів різними видами транспорту прибуває до 40 тисяч осіб, з них майже половина – з-за кордону, переважно – із Росії. І природно, що з таким напливом гостей прикордонники не завжди справлялися.

Тепер, за словами генерала Назаренка, у Криму розроблено цілу систему заходів, спрямованих на створення сприятливих умов для іноземних туристів, які прибувають на курорти Кримського півострова. Насамперед це стосується розширення інфраструктури у пунктах перетинання кордону, а також запровадження нового – спрощеного – порядку оформлення пасажирів круїзних суден і спрощеного порядку оформлення і контролю за плаванням у територіальних водах України іноземних яхт. Дуже важливо, що в Симферопольському аеропорту відкрився консульський пункт МЗС України для видачі віз для громадян країн ЄС, Сполучених Штатів, Канади, Швейцарії та Японії, потік яких до Криму останнім часом теж зріс.

Водночас Віктор Назаренко заявив, що таке спрощення прикордонних процедур ніяк не вплине на збільшення кількості нелегальних мігрантів на територію України. За словами генерала, досі до Криму масової міграції нелегалів не спостерігалося.

Додам, що з початку року азово-чорноморські прикордонники виявили 120 нелегальних мігрантів і 14 порушників кордону, що значно менше, аніж на заході чи сході України. За словами Віктора Назаренка, Крим відкритий для іноземних гостей.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG