Доступність посилання

ТОП новини

Про судову справу керівників найбільшої в Україні горілчаної фірми “Союз-Віктан”


Про судову справу керівників найбільшої в Україні горілчаної фірми “Союз-Віктан”

Симферополь, 30 липня 2002 - У Симферополі в Апеляційному суді Криму триває слухання справи керівників фірми “Союз-Віктан ЛТД”, які підозрюються у причетності до вбивства двох осіб. А в понеділок кримська міліція повідомила про вбивство одного з ключових свідків у цій справі.

За даними правоохоронців, 27 липня після 22 години невідомий пострілами з невстановленої вогнепальної зброї смертельно поранив директора мережі аптек акціонерного товариства "Віктан" Олександра Кройтера, який власною автомашиною під'їхав до свого будинку. Було здійснено два постріли в голову і чотири в серце. Минулого тижня пан Кройтер давав у суді свідчення за справою керівників компанії “Союз-Віктан ЛТД” Андрія Охлопкова і Віктора Удовенка. Начальник Центру громадських зв'язків Головного управління МВС України в Криму Олександр Домбровський заявив журналістам, що у міліції не викликає сумнівів, що вбивство Олександра Кройтера здійснено на замовлення і пов’язане з нинішнім судовим процесом.

Керівники найпотужнішої в Україні горілчаної компанії “Союз-Віктан” Андрій Охлопков і Віктор Удовенко, запідозрені у причетності до вбивства, з листопада минулого року перебувають у тимчасовому ув’язненні. Панам Охлопкову та Удовенку висунуті звинувачення у замовленні, організації та фінансуванні убивства двох осіб. За даними правоохоронців, Сергій Колесник і Григорій Посунько, які належали до організованого злочинного угруповання “Башмаки” у 2000 році вимагали у названих бізнесменів великі суми грошей. І через це підприємці, начебто, і замовили убивство рекетирів у водіїв фірми “Віктан” Миколи Пелишка та Руслана Коротича. Останнього за кілька місяців після виконання замовлення убили невідомі. А Пелишко потрапив до рук правоохоронців і свідчив проти Охлопкова та Удовенка.

Але у понеділок і Охлопков, і Удовенко відкинули у суді всі звинувачення у замовленні вбивства згаданих осіб. Водночас один із звинувачених - виконавець вбивства Микола Пелишко - на суді змінив свої свідчення, заявивши, що замовниками злочину були не Андрій Охлопков і Віктор Удовенко, а один із засновників фірми "Віктан" (не плутати з "Союз-Віктаном") Юрій Антипов, одружений на Олені Бахмаковій – доньці нині покійного засновника кримінального угруповання “Башмаки”.

Судовий процес за справою керівників “Союз-Віктану” триває. Уже зараз суд допитав як свідків кількох депутатів Верховної Ради Криму, а також главу Симферопольської районної держадміністрації Володимира Закорецького. Далі – нові допити, нові відкриття і нові повороти у цій резонансній справі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG