Доступність посилання

ТОП новини

Родичі постраждалих під час аварії на теплоході “Пам’ять “Меркурія” стверджують, що влада - проти чесного і повного розслідування трагедії і покарання винних


Родичі постраждалих під час аварії на теплоході “Пам’ять “Меркурія” стверджують, що влада - проти чесного і повного розслідування трагедії і покарання винних

Симферополь, 31 липня 2002 - Минуло вже більше півтора року з часу загибелі у Чорному морі українського пасажиро-вантажного теплоходу “Пам’ять “Меркурія”, коли загинули 16 осіб і ще троє – пропали без вісти. Тепер родичі постраждалих під час аварії стверджують, що влада – проти чесного й повного розслідування трагедії та покарання винних.

Нагадаю, що катастрофа з теплоходом “Пам’ять “Меркурія” сталася 26 січня 2001 року, коли перевантажене судно, яке здійснювало комерційний рейс із Стамбула до Євпаторії, затонуло в центральній частині Чорного моря. Портові власті Євпаторії і Севастополя, де був приписаний теплохід, та його власники пошукові роботи розпочали лише через півтори доби, коли перших постраждалих, які врятувалися на надувному плоті, підібрав російський корабель, що проходив поруч.

Державна міжвідомча комісія причиною катастрофи й загибелі людей назвала порушення правил мореплавство з боку капітана судна, а також портових властей Стамбула та Євпаторії. З того часу уже більше року триває слідство і суд, однак родичі постраждалих стверджують, що влада – проти чесного й повного розслідування трагедії та покарання винних. У Євгенії Ткаченко син якої - 18-літній студент Боспорського університету Олексій пропав без вісти.

За словами пані Ткаченко, судові процеси за справою загибелі судна, практично проходили у напівтаємному від родичів постраждалих режимі. І зараз, Нахімовський місцевий суд Севастополя відклавши 23 липня своє засідання за цією справою на 24, а потім на 26 липня, зрештою видав вердикт: відправити її на дослідування, але датував це рішення чомусь 23-м числом, і таким чином створив умови для того, щоб зацікавлені особи не змогли оскаржити це рішення. Родичі постраждалих під час аварії стверджують, що влада – проти чесного й повного розслідування трагедії та покарання винних.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG