Доступність посилання

ТОП новини

Комуністична партія України звинувачує керівництво України в усіх катастрофах, які сталися протягом останніх років


Комуністична партія України звинувачує керівництво України в усіх катастрофах, які сталися протягом останніх років

Київ, 31 липня 2002 - У поширеній комуністами заяві зокрема зазначається, що катастрофа у Львові, як і трагедія у Броварах та інші трагічні події є закономірним результатом політики у справі забезпечення національної безпеки і оборони, яку проводили й проводять уряди та керівники країни. В трагедіях , які сталися останнім часом в Україні комуністи звинувачують і уряд Віктора Ющенка, який , за словами лідера комуністів Петра Симоненка, як і всі інші уряди не вирішував проблеми вітчизняних збройних сил. В команді Віктора Ющенка на заяву комуністів відреагували з обуренням.

Комуністи вважають що за умов недофінансування Збройних сил України , наявності проблем технічного оснащення армії та недостатньої підготовки військових у навчальних закладах не можна уникнути катастроф. Комуністи вимагають від Президента країни, уряду та Верховної Ради докорінно змінити ставлення до забезпечення обороноздатності й безпеки країни.

Вони наголошують, що неодноразово порушували питання фінансування збройних сил перед президентом Кучмою, урядами Валерія Пустовойтенка, Анатолія Кінаха і навіть Віктора Ющенка.

Закиди на адресу роботи уряду Віктора Ющенка виглядають несподіваними, в контексті аналогічної заяви лідерів четвірки Ющенка, Тимошенко, Мороза й Симоненка, де йдеться про політичну відповідальність за львівську катастрофу Леоніда Кучми.

Сам Петро Симоненко стверджує, що він не підписував заяву чотирьох, а заява комуністів була підписана ним раніше, ніж з'явився документ від четвірки. При цьому Симоненко щоправда зауважує, що абсолютно згоден із текстом заяви опозиції, і визнає, що він брав участь в переговорах стосовно львівської трагедії.

У блоці Віктора Ющенка обурилися зауваженнями комуністів . Соратник Віктора Ющенка Петро Порошенко в інтерв'ю Радіо “свобода” заяви, що “Наша Україна” готує з цього приводу спеціальну заяву, і наголосив, що уряд Ющенка – це перший і єдиний уряд, який профінансував усі статті, що були закладені у бюджеті, в тому числі і по Збройних силах.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG