Доступність посилання

ТОП новини

Нове сходження київського Динамо


Нове сходження київського Динамо

Прага, 1 серпня 2002 – У останній день липня найтитулованіший український футбольний клуб, «Динамо« із Києва, розпочав нове сходження до вершин Ліги чемпіонів Європи. Цього разу під керівництвом нового наставника та зі значно оновленим складом, якщо порівнювати з минулим сезоном.

Нинішній новий наставник Динамо, Олексій Михайличенко, лише умовно новий, бо чимало пропрацював поряд із легендарним уже Валерієм Лобановським. Можна сказати навіть і про те, що Михайличенко титулованіший за свого вчителя, бо встиг за свою активну футбольну кар’єру стати не лише чемпіоном СРСР а й світу, і переможцем такого складного чемпіонату, як італійського, у складі «Сампдорії» та кількаразовим чемпіоном Шотландії у відомому «Ґлазґо Рейнджерс». І ось початок самостійного тренерського шляху у футбольному світі. Старт «Динамо» у нинішньому турнірі Ліги чемпіонів виявився минулої середи більш аніж вдалим, бо виграти вдома з розривом у чотири «сухих» м’ячі, це означає успішно подолати перший бар’єр, і матч відповідь із єреванською командою 7 серпня перетворюється тепер у просту формальність. До особливостей вчорашньої гри «Динамо» із вірменським «Пюніком» можна віднести й те, що успішно дебютував у складі киян їх бразильський новачок Леандро, котрий відзначився забитим м’ячем.

Відомо також, що після подолання вірменського бар’єру «Динамо» гратиме у 3-му раунді кваліфікації Ліги чемпіонів з переможцем матчу між ризьким «Сконто» та болгарським клубом «Левскі» із Софії. Перший матч цих команд у Ризі завершився нульовою нічиєю.

Світові спортивні оглядачі відзначили, що «Динамо» розпочало нинішній турнір Ліги чемпіонів в ослабленому складі, бо надовго, через травми, втратило трьох центральних захисників та ще й капітана команди Владислава Ващука. Але не зважаючи на це показало минулої середи атакуючий футбол високої якості. Особливо відзначилися румунські легіонери клубу – Тіберіу Ґіоане, Флорін Чернат, а також ветерани команди – Гусин, Кардаш. Окрім того, у резерві «Динамо» є ще марокканський легіонер – хавбек Кадурі, талановитий бразильський півзахисник Рінкон. Для успішного виходу до основної групи турніру команді Олексія Михайличенка необхідно подолати, після успішного єреванського турне, ще 3-й кваліфікаційний раунд Ліги чемпіонів Європи.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG