Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 6 серпня 2002 – Останні десять днів уся Україна, в тому числі і друковані ЗМІ, обговорюють причини авіакатастрофи, що сталася на Скнилівському аеродромі. Втім, автора статті в тижневику “Свобода” технічні причини падіння військового літака непокоять якнайменше. Він переконаний, “що б не розказала комісія під орудою Євгена Марчука, вона розкаже речі другорядні. Про льотні завдання, переговори льотчиків із диспетчерами, технічний стан літака тощо”. Політичного оглядача більше тривожить питання – навіщо було потрібно влаштовувати “авіашоу” у злиденній країні? Загалом же вину за все, що сталося 27 липня, автор статті покладає на Верховного головнокомандувача, “котрий чудово усвідомлює, що його армія є фікцією. Це такі собі потішні полки, які сидять у зубожілої країні на горбу, вчаться карбувати крок на військових оглядах та парадах”.

Утім, останнім часом провину за трагічне авіашоу намагаються покласти на львівську владу. Так, газети “Молодь України” та “Київські відомості” публікують документи, що підтверджують безпосередню причетність львівської обласної ради до організації святкування. І тому, зокрема, на думку журналістів “Відомостей”, львівські владні мужі повинні відповідати разом із військовиками за те, що сталося.

А ось газета “Молодь України” у публікації під назвою “Львівську трагедію фінансувала львівська влада. І не тільки фінансувала” запитує, як могла українська влада, якій лише 11 років, фінансувати 60-річні ювілеї неіснуючої радянської повітряної армії? “Можна зрозуміти ще інші області, – продовжує газета, – але Львівщину, яка вважає себе найпатріотичнішою і ревно відстоює незалежність України, зрозуміти дуже важко.”

Не може збагнути, чому львів’яни раптом святкують роковини якогось авіаційного корпусу, котрий був створений бозна-де і прославився боями під Ленінградом та Псковом, і син Головного командира УПА Романа Шухевича – Юрій Шухевич. У розмові з кореспондентом газети “Україна молода” він засуджує організацію цього шоу і стверджує, що це було б те саме, коли б більшовики відзначали якусь річницю Ізмайлівського полку, який утворив свого часу Петро Перший.

Іще однією темою, котра привернула увагу сьогоднішньої преси, є поновлення звинувачень проти Юлії Тимошенко. Про це пишуть газети “Сільські вісті” у статті “Влада панічно боїться Юлії Тимошенко”, “Україна молода” у матеріалі “Осінній наступ на Тимошенко” та “Вечірні вісті” у публікації “Новий генпрокурор вернувся до старих звинувачень проти Юлії Тимошенко”. Причиною подібної прискіпливої уваги генпрокуратури до Юлії Володимирівни, на думку газетярів, є запланований на осінь виступ опозиції, одним із лідерів якої є і Юлія Тимошенко.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG