Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківська обласна наукова бібліотека пропонує працювати з інтернетом


Івано-Франківська обласна наукова бібліотека пропонує працювати з інтернетом

Івано-Франківськ, 6 серпня 2002 – Обласна універсальна наукова бібліотека імені Івана Франка стала першою книгозбірнею на Прикарпатті, яка запропонувала читачам іще рік тому безкоштовні послуги інтернету. Це стало можливим завдяки перемозі в конкурсі для бібліотек країни, оголошеному посольством США. Нещодавно курси з вивчення методів роботи у всесвітній мережі пройшли також місцеві журналісти.

Упродовж двох років більше як 20 тисяч абонентів мають змогу безкоштовно отримувати необхідну інформацію за допомогою інтернету в імені Івана Франка. Саме вона стала переможцем конкурсу “Інтернет для читачів публічних бібліотек”, що його оголосило посольство США в Україні.

На сьогоднішній день, – а з початку проекту минуло майже 7 місяців, – безкоштовними послугами інтернету в обласній бібліотеці скористалося майже 4 тисячі відвідувачів. У бібліотеці постійно проводяться безплатні навчальні курси щодо роботи з персональним комп’ютером і методики пошуку інформації в інтернеті. Кожен із читачів обласної бібліотеки має можливість працювати у всесвітній мережі впродовж години.

Журналісти місцевих видань на Прикарпатті також узяли участь у цій програмі. Вони впродовж двох тижнів навчалися методам роботи в інтернеті.

Цікавим є також той факт, що перемога в конкурсі “Інтернет для читачів публічних бібліотек” спонукала івано-франківські підприємства також допомогти обласній бібліотеці. Будівельники безкоштовно відремонтували третій поверх бібліотеки, а відкрите акціонерне товариство “Івано-Франківськцемент” та мерія обласного центру Прикарпаття надали вагому фінансову допомогу на придбання книжок та закупівлю необхідних меблів.

Представники регіональних владних структур також пообіцяли, що після використання коштів, передбачених ґрантом, бібліотечний інтернет-центр фінансуватимуть із місцевого бюджету.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG