Доступність посилання

ТОП новини

Керівництво української міліції погрожує опозиції?


Керівництво української міліції погрожує опозиції?

Симферополь, 7 серпня 2002 - Перебуваючи у Криму начальник міліції громадської безпеки, 1-й заступник державного секретаря Міністерства внутрішніх справ України генерал-лейтенант Валерій Варенко заявив, що міліція боєздатна й готова до осінніх масових акцій опозиції, які міліцейський генерал уже назвав “протиправними”.

На прес-конференції у Симферополі генерал Варенко досить жорстко висловився щодо масових акцій протесту, які на осінь готує антипрезидентська опозиція:

“Те, що там опозиція сьогодні готує десь у вересні якісь протиправні дії – я одне хочу сказати: міліція діятиме у правовому полі. Міліція України сьогодні боєздатна і боєготова. І діятиме у відповідності з нормами закону “Про міліцію” і Конституції України. Усі наші дії будуть такими. Усе робитиметься, щоб забезпечити громадський лад і не допустити грубих правопорушень, вже не кажучи про масові правопорушення” – заявив 1-й заступник державного секретаря МВС України Валерій Варенко.

Водночас, він згадав події півторарічної давнини, коли біля пам’ятника Тарасу Шевченку в Києві відбулися зіткнення опозиції з правоохоронцями:

“Міліція і 9 березня зробила все для того, щоб не допустити грубих правопорушень. Інша справа, що ті, хто стояв проти міліції – ви це бачили з екрана телевізора – створили ситуацію, коли не тільки порушили громадський лад, але й викликали масові заворушення”, - сказав генерал Варенко.

Місцеві спостерігачі відзначили, що тон заяви міліцейського генерала був досить жорстким. Схоже, він уже зараз знає, що осінні виступи опозиційних сил – це “протиправні дії” і “масові заворушення”. Це поки що перша реакція силовиків на оголошення планів опозиції на осінь.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG