Доступність посилання

ТОП новини

Радник палестинського лідера Ясіра Арафата Набіл Абу Рдейнех висловив сподівання на американське сприяння у врегулюванні конфлікту


Радник палестинського лідера Ясіра Арафата Набіл Абу Рдейнех висловив сподівання на американське сприяння у врегулюванні конфлікту

Прага, 6 серпня 2002 - Представники ізраїльської безпеки повідомили у понеділок, що їм пощастило відвернути два напади палестинських терористів у Єрусалимі. Водночас ізраїльські війська вбили двох бойовиків палестинського екстремістського угруповання аль Акса. Це сталося через кілька годин після першої зустрічі міністра оборони Ізраїлю Бен’яміна Бен-Елізера з новим палестинським міністром внутрішніх справ Абделем Разак аль Єгією. Сьогодні у Єрусалимі та місті Газа опубліковано дослідження, фінансоване Агенцією Міжнародного розвитку Сполучених Штатів, згідно з яким, велика кількість палестинських дітей потерпає від нестачі харчів.

Марк Софер - речник Міністерства закордонних справ Ізраїлю - сьогодні в Єрусалимі вказав на те, що терористичні дії, скоєні останнім часом проти ізраїльтян, йдуть також на шкоду палестинському населенню та стають великим тягарем для палестинців:

«Якби вони, (палестинські власті) справді дбали про добробут населення, вони працювали б пліч о пліч із нами проти терору. Бо вони - в найкращому випадку - проявляють свою неспроможність, а в найгіршому – підтримують палестинський терор».

В результаті палестинських терактів минулої неділі та в понеділок загинуло 13 осіб, ізраїльські власті знову посилили контроль над пересуванням палестинців. Щоправда, під час першої зустрічі міністра оборони Ізраїлю Бен’яміна Бен-Елізера з новим палестинським міністром внутрішніх справ Абделем Разак аль Єгією було обговорено питання виведення ізраїльських військ із тих палестинських міст та поселень, із яких не йде насильство. Як повідомляє американська газета Нью-Йорк Таймс, інформація про посилений контроль пересування співпала з оприлюдненням дослідження, фінансованого американським урядом, про брак харчів і високий рівень недоїдання серед палестинських дітей. Це дослідження здійснено на замовлення й на кошти Агентства Міжнародного розвитку США. Згідно з експертами, йдеться про "очевидну гуманітарну надзвичайну ситуацію".

Радник палестинського лідера Ясіра Арафата Набіл Абу Рдейнех висловив сподівання на американське сприяння у врегулюванні конфлікту:

«Наступні дні - важливі, ключові дні, передусім, з огляду на те, що наша делегація прямує до Вашингтона, і ми надіємося, що американці допоможуть палестинцям та ізраїльтянам повернутись до столу переговорів, оскільки це - єдиний шлях для пошуку політичної розв’язки».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG