Доступність посилання

ТОП новини

Листи на Свободу: «З Божого току будуть добувати гіпс...»


Листи на Свободу: «З Божого току будуть добувати гіпс...»

Біля села Міжгір’я Галицького району на Івано-Франківщині знаходяться унікальні скелі, на яких збереглася рослинність у дикому стані з доби льодового періоду. Тут на невеликій, біля 20 га, ділянці землі, яка прилягає до скель, можна нарахувати більше 2000 видів рослин, характерних як для карпатської зони, так і для лісостепової і навіть зони сухих степів. Також, якщо уважно придивитись, можна твердити, що ці скелі є чи не єдиним діючим храмом із доби кам’яного віку.

В цих скелях відпочиває сонце 23 червня. Коли біля Духової криниці, яка знаходиться 10 км на південний захід на другому березі Дністра, на Івана Купала збираються люди з цілого краю, сонце для них сходить з-за цих скель. Називають їх Божий тік.

Божий тік повністю нагадує друдівські храми, що знаходяться в Англії. Недоліком є, по-перше, те, що він викладений з алебастру, який піддається ерозії, крім того, знаходиться у зруйнованому стані. По-друге, досліджувати Божий тік можливості немає, оскільки цю ділянку землі передано Івано-Франківському цементно-шиферному комбінату під кар’єр.

З Божого току будуть добувати гіпс.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG