Доступність посилання

ТОП новини

У Криму зливи завдали значної матеріальної шкоди


У Криму зливи завдали значної матеріальної шкоди

Симферополь, 9 серпня 2002 - Зовсім не літня погода, яка встановилася Криму, завдала регіону значної матеріальної шкоди. В результаті злив, що пройшли цієї ночі на півострові, в Ленінському районі розмите залізничне полотно, зупинений рух поїздів. Затоплені будинки в Джанкої і в Керчі. Руйнування зафіксовані у Севастополі, а в Ялті зливи призвели до масових автоаварій.

Як повідомляє прес-служба кримського уряду, найбільше збитків стихія завдала Східному Криму. В Ленінському районі поруч станції Сім Колодязів розмиті понад 120 метрів залізничного полотна. Через це зупинені 3 пасажирські і кілька вантажних потягів. Урядова прес-служба з посиланням на прем’єр-міністра автономії Сергія Куницина повідомляє, що зараз ситуація в Ленінському районі контролюється співробітниками Міністерства з надзвичайних ситуацій і відповідних транспортних служб. На залізниці ведуться ремонтно-відновлювальні роботи. Пасажири автобусами доставлені на станцію Айвазовська під Феодосією, звідки на резервному потязі - відправлені до місця слідування.

Крім того, через непогоду в Керчі затоплена насосна станція і порушена робота міської каналізації. В центрі міста зафіксований вихід стічних вод на поверхню землі. Там же вітром із кількох багатоповерхових будинків зірваний дах. Щоб не допустити людських жертв та аварій в електромережі, комунальні служби знеструмили понад 3 тисячі квартир керчан. За даними урядової прес-служби, лише для подолання наслідків стихії у Керчі потрібно 320 тисяч гривень.

Шкоди зливи наробили і в інших місцях Криму. Зокрема, у Джанкої внаслідок дощів підтоплені майже 100 будинків. У Севастополі в районі мису Фіолент через дощ стався обвал скельного виступу і травмовані п’ять осіб, двоє з яких перебувають у лікарні в критичному стані. На Південному узбережжі Криму дощі нанесли на дороги стільки глинистого ґрунту, що протягом дня на трасі Севастополь-Ялта-Симферополь було зафіксовано кілька десятків аварій і дорожньо-транспортних пригод.

На спеціальній селекторній нараді в кримському уряді Сергій Куницин зажадав від глав міст і районів цілодобово контролювати ситуацію у своїх регіонах і підтримувати зв’язок з Міністерством із надзвичайних ситуацій. Зараз у Криму підраховують прямі збитки, завдані стихією. А скільки непрямих – від того, що непогода відлякує курортників – визначити буде важко.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG