Доступність посилання

ТОП новини

Служби Божі для моряків в Одесі поновлюються


Служби Божі для моряків в Одесі поновлюються

Одеса, 15 серпня 2002 - Саме Чорноморський Християнський Центр “Місія для мореплавців” зібрав навколо себе священиків різних християнських конфесій, які започаткували капеланську роботу серед іноземних моряків у порту Одеса. Не були забуті і українські моряки, які і нині досить часто зустрічають у своєму житті багато неприємних моментів, потребують допомоги.

Нажаль, єдину в Україні екуменічну каплицю для моряків довелося закрити. Але, керівництво Одеського морського торговельного порту передало для неї інше приміщення. Воно напівзруйноване і потребує коштовного ремонту.

Священики Української православної церкви Київського Патріархату отець Олександр Смеричинський та отець Ігор відслужили у новому приміщенні каплиці першу Службу Божу за працівників моря. Сюди прийшли і моряки, звичайні віруючі люди небайдужі до справи піклування над мореплавцями.

Тим часом, Президент Чорноморського християнського центру “Місія для мореплавців” Олександр Сорокін не втрачає надію на краще.

“Ми одержали нове приміщення в історичному будинку, де розташовано і портовий клуб. Тут має бути поновлена наша каплиця Святого Архистратига Михаїла і першу Службу Божу вже відслужено.

Ви бачили, що нове приміщення не є підготовленим для нашої праці, потребує величезного ремонту. Ми сподівалися на допомогу спонсорів, але різноманітні труднощі з фінансами на благодійні цілі в Україні затримали реалізацію наших сподівань дотепер.

Але, віримо у те, що Служу Божу для моряків у приміщенні, де буде поновлено каплицю, буде правити щотижнево отець Олександр Смеричинський. Цей священик УПЦ КП є справжнім подвижником і відчуває поклик до праці з моряками. Він працює з мореплавцями на професійному ґрунті”.

Приміщення каплиці розташоване в Одесі біля розважального центру далекого від місійних інтересів моряків. Але, Олександр Сорокін переконаний, що “Христос прийшов у цей світ не заради праведників, а для врятування душ грішників. Я вірю у те, що незважаючи на не дуже добре сусідство ми матимемо можливість вплинути на моряків, які відвідують згаданий розважальний центр.

Наголошую, що поруч є і приміщення музею Одеського морського торговельного порту.

Це дуже цікавий музей і може навіть на всі одесити мали можливість відвідувати його.

Там зібрано всі відомості про історію створення й розбудови порту.

Поруч є і приміщення Ради ветеранів порту, де бувають старі портові працівники.

Тобто, на цьому невеликому клаптику землі, де є дорога від порту до центру міста, сконцентровано різні установи - не дуже добрі і такі, якими можемо пишатися”.

Президент Центру “Місія для мореплавців” Олександр Сорокін вірить у милосердя й жертовність добрих людей, які “допоможуть ремонту місійного приміщення. У мене є надія, що ми матимемо можливість відновити каплицю саме у тому вигляді, який вона мала з самого початку”.

Погодився висловити свої думки з приводу відновлення служіння для моряків і отець Олександр Смеричинський.

За його словами: “На протязі тривалого часу, із моменту коли каплицю було фактично зруйновано, її відсутність була своєрідною прірвою у духовному житті тих людей, які працюють для мореплавців в Одесі.

Так чи інакше ми є християнами і лише праця є замало для нас. Ми повинні ще молитися.

І також повинні молитися моряки, а особливого місця для цього не було.

Відновлення каплиці є фактом відновлення повноцінного нашого функціонування, як фізичного так і духовного....”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG