Доступність посилання

ТОП новини

Про конфлікт між командуванням Чорноморського флоту і Військово-морського Флоту Росії


Про конфлікт між командуванням Чорноморського флоту і Військово-морського Флоту Росії

Симферополь, 16 серпня 2002 - Командування Чорноморського флоту Росії, що базується у Криму, на вимогу Москви скасувало запланований похід угрупування російських кораблів до Середземного моря, - про це повідомив флотський прес-центр. Водночас, військові джерела у Севастополі стверджують, що серед російських військових моряків, які дислокуються в українському Криму, зростає невдоволення командуванням ВМФ Росії, котре, крім іншого, намагається усунути з посади нинішнього командувача Чорноморського флоту.

Безпрецедентний конфлікт між двома російськими адміралами зі схожими прізвищами – головнокомандувачем ВМФ Росії Володимиром Куроєдовим та командувачем Чорноморського флоту Росії Володимиром Комоєдовим, схоже, уже впливає на боєздатність та моральний дух російських військових моряків, які дислокуються в українському Криму. За інформацією прес-центру Чорноморського флоту Росії, днями до штабу у Севастополі надійшла телеграма за підписом головнокомандувача ВМФ Російської Федерації адмірала Володимира Куроєдова про скасування найбільшого за останні роки виходу російських кораблів із Криму до Середземномор’я. У телеграмі це пояснюється економічними міркуваннями, зокрема, необхідністю економити пальне.

Військові джерела у Севастополі стверджують, що на Чорноморському флоті зростає невдоволення командуванням ВМФ Росії. На головкома російського флоту тут покладають не тільки вину за загибель атомного підводного човна “Курск”, хвилювання серед військових викликають спроби усунути з посади нинішнього командувача Чорноморського флоту адмірала Комоєдова – начебто, за станом здоров’я. Останній був змушений навіть подати до суду на свого безпосереднього начальника. Для того, щоб залишитися на флоті, командувач пройшов позачергове медичне обстеження й отримав довідку, що “частково годиться для служби на надводних кораблях”.

Тепер – ця телеграма з Москви. Джерела у штабі Чорноморського флоту переконані, що відмова від Середземноморського походу дуже негативно вплине не тільки на боєготовність флоту, а головно – на моральний дух моряків. За радянських часів у Середземному морі Чорноморський флот традиційно протистояв силам 6-го американського флоту. Після розпаду Союзу далекі походи росіяни практично припинили, відновивши їх у значно скромніших масштабах лише кілька років тому.

Тим часом, представники ВМС України, які теж дислокуються у Севастополі, переконані, що нестабільність та нервова обстановка на російському флоті ніяк не вплине на ситуацію у місцях базування двох флотів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG