Доступність посилання

ТОП новини

У Криму вже готується відставка уряду автономії, який щойно відзначив 100 днів своєї роботи


У Криму вже готується відставка уряду автономії, який щойно відзначив 100 днів своєї роботи

Симферополь, 22 серпня 2002 - У Криму, де уряд автономії щойно відзначив 100 днів своєї роботи, вже готується його відставка. Прем’єр-міністр Криму Сергій Куницин каже, що йому це відомо, але, за його словами, антиурядовій опозиції не вдасться сформувати більшості у місцевому парламенті.

Досі парламентська більшість у Верховній Раді Криму контролювалася проурядовими силами. Депутатська група “Стабільність”, яка висунула Бориса Дейча й Сергія Куницина на їхні нинішні посади, станом на 26 червня нараховувала 61 депутата. Більше того, парламентські рішення, запропоновані урядом, на сесії ухвалювалися переважно сімдесятьма-вісімдесятьма голосами. Але це було від час першої сесії місцевого парламенту. Як тільки депутати пішли на канікули, у лавах проурядової більшості розпочалося бродіння.

Першим про це два тижні тому заявив віце-спікер Ільмі Умеров. За його словами, деякі депутати покинули групу “Стабільність”, щоб створити фракцію, яка протидіятиме їй. Пан Умеров не повідомив, хто саме і скільки депутатів пішли на цей крок. Не знає таких парламентарів і прем’єр Сергій Куницин:

“Справді, в засобах масової інформації мають місце публікації про те, що з більшості, чи групи “Стабільність” виходять депутати. Я вам скажу відповідально: я ще не знаю жодного депутата, який би вийшов із нашої групи. Я такого депутата не знаю”, - наголосив Куницин. Зате він знає, хто за цими розмовами і за такими намірами стоїть:

“Зрозумілі політичні сили, які програли, політичні сили, які сьогодні хочуть реваншу. Це – народний депутат України Лев Міримський, кримський депутат Андрій Сенченко і до них приєднався один із київських бізнесменів Василь Хмельницький. Це та група людей, яка сподівається, що вони виграють довибори і сподівається на те, що вони спробують створити більшість,” – вважає кримський прем’єр. Сам він переконаний, що новій антиурядовій опозиції це не вдасться:

“Нічого у них не вийде в цій ситуації, можна пошарпати нерви уряду, можна поторсати депутатів, спробувати створити якусь фракцію, але я переконаний, що й урядовці, і парламентарі на ці провокації не піддадуться. Я думаю, що ми справимося з цією ситуацією.” – заявив оптиміст Куницин. Утім, виглядає так, що його оптимізм не має твердого політичного грунту. Як стверджують джерела у місцевій організації об’єднаних есдеків, як тільки Леонід Кучма, який тут відпочиває, покине півострів, із президентської адміністрації надійдуть чіткі настанови “як знімати Куницина”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG