Доступність посилання

ТОП новини

Знову про справу керівників горілчаної фірми “Союз-Віктан Лтд”: захист вважає їхнє засудження замовленим


Знову про справу керівників горілчаної фірми “Союз-Віктан Лтд”: захист вважає їхнє засудження замовленим

Симферополь, 27 серпня 2002 - Ми знову повертаємося до теми засудження керівників найбільшої в Україні горілчаної компанії “Союз-Віктан Лтд” Андрія Охлопкова і Віктора Удовенка Минулої п’ятниці Апеляційний суд Криму визнав їх винними у замовленні вбивства двох осіб і призначив обом покарання: по 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, яке їм належить. Адвокати засуджених заявили, що такий вирок суду є замовленим. Хто ж ці замовники – розповідаємо.

Адвокати, заявивши, що вирок щодо засудження їхніх підзахисних є замовленим, не сказали, хто ж є цим усемогутнім замовником. Водночас, вони зробили усе, щоб журналісти, які спілкувалися з ними самі, дійшли певного висновку. Каже Роман Тютюнник, адвокат Андрія Охлопкова:

“Хочеться звернути увагу засобів масової інформації на незрозумілий інтерес Міністерства внутрішніх справ України до цієї справи. Хочу нагадати, що справи про такі важкі злочині, як убивство на замовлення, у нас віднесені за підслідністю до повноважень прокуратури. Прокуратура саме той орган, у якого є найбільше інформації про справу, орган, який зацікавлений у підсумку цієї справи. Тим не менш, звертає на себе увагу та обставина, що саме МВС робить заяви, МВС аналізує докази, МВС збирає прес-конференції, говорить про те, що доказів достатньо. А прокуратура мовчить. Дивний дуже інтерес. Я думаю, відповідні висновки ви здатні зробити самі”, - сказав Роман Тютюнник. Адвокат також звернув увагу на те, що і слідство, і суд не відпрацювали ще кілька версій, одна з яких стосується міліцейського сліду у цій справі. Роман Тютюнник:

“Прямо на поверхні справи було ще дві версії стосовно обставин убивства потерпілих Колесника і Посунька. Перша версія – про неї висловився свідок Косенков – паркувальник автомобілів біля офісу аптечної фірми “Віктан”. Він із самого початку висував версію про викрадення двох потерпілих працівниками міліції. Конкретно він називав марку автомобіля, куди посадили потерпілих, а потім на фотографії він упізнав Колесника, як особу, яку посадили в авто і відвезли невідомо куди міліціонери. Але потім мало місце безмотивне побиття свідка Косенкова, після чого він кардинально змінив свої показання. За цією версією органи попереднього слідства не пішли, її, як потрібно, не вивчили, не перевірили, відповідного процесуального рішення за нею не ухвалили”. – заявив Роман Тютюнник. І все-таки, хто ж зацікавлений у тому, щоб відібрати у панів Охлопкова та Удовенка такий прибутковий бізнес? Роман Тютюнник упевнений, що незабаром їхні імена будуть відомі:

“Напевно, якісь замовники є. Я думаю, найбільш очевидно та яскраво вони проявляться у випадку, якщо обвинувасувальний вирок залишиться й вирішуватиметься питання про конфіскацію. Тобто, хто виявить інтерес до власності”. - вважає адвокат колишнього директора й співвласника компанії “Союз-Віктан” Андрія Охлопкова - Роман Тютюнник. Він же повідомив, що за два дні до оголошення вироку, податкова міліція провела інвентаризацію усіх активів фірми “Союз-Віктан”. Залишається лише здогадуватися, звідки податковики дізналися, що вирок буде обвинувачувальним?

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG