Доступність посилання

ТОП новини

Чи відбудеться відставка уряду Криму на 2-й сесії кримського парламенту?


Чи відбудеться відставка уряду Криму на 2-й сесії кримського парламенту?

Симферополь, 3 вересня 2002 - Президія Верховної Ради Криму в середу ухвалила рішення скликати 18 вересня 2-гу сесію кримського парламенту. Попри очікування, у порядку денному сесії питання про звіт місцевого уряду – відсутнє. Місцеві спостерігачі трактують цей факт на користь кримського прем’єра Сергія Куницина, під яким деякі політичні сили розхитують владне крісло.

Очікувалося, що антиурядова опозиція в парламенті автономії наполягатиме на звіті Ради міністрів АРК, щоб потім ставити питання про відставку уряду Сергія Куницина. Однак, президія Верховної Ради Криму це питання не розглядала і до порядку денного не включила. Натомість на розгляд кримського парламенту на 2-й сесії буде представлено 98 питань, серед яких одним із найперших – “Про внесення змін до постанови “Про бюджет АРК на 2002 рік”. Це питання ініціює уряд Криму і його ухвалення чи несхвалення стане індикатором політичної сили Сергія Куницина.

Уже кілька місяців кримська й київська преса пише про наміри деяких політичних груп восени скинути кримський уряд Сергія Куницина і про те, що над прем'єр-міністром автономії нависли грозові хмари. Каже Сергій Куницин:

- Я особливих хмар не бачу. Я розумію, що певний відбиток на події у Криму накладають довибори до Верховної Ради АРК, довкола яких розгорнулася не на жарт жорстка боротьба. Особливу активність там виявляють кілька політичних груп. В тому числі – Лев Міримський, його політичний партнер Василь Хмельницький, а також Андрій Сенченко. Я вже говорив і ще раз хочу підтвердити, що в депутатській проурядовій групі “Стабільність” змін не відбулося, жоден депутат із групи не вийшов. Підстав для особливої тривоги ми не бачимо. Я думаю, що на виборах у цих округах нічого надзвичайного не станеться. Реваншисти програють, а прагматики виграють” - заявив Сергій Куницин.

Довибори, згадані Сергієм Кунициним, відбудуться 22 вересня, а за кілька днів до цього – 18 вересня відкриється 2-га сесія кримського парламенту. Місцеві спостерігачі вважають, що поки голова Верховної Ради Криму член Партії регіонів Борис Дейч та його заступник й однопартієць Василь Кисельов підтримують Сергія Куницина – останньому нічого не загрожує. Втім, під кримського прем’єра розпочинають “копати” місцеві соціал-демократи (об’єднані), а це вже небезпечно.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG