Доступність посилання

ТОП новини

Огляд за 3 вересня: “Повстань, Україно!”


Огляд за 3 вересня: “Повстань, Україно!”

Київ, 3 вересня 2002 - Українські школярі урочисто відстояли свято “першого дзвоника” й подалися до призабутих за літо парт і підручників: розпочався новий навчальний рік. Завершилися канікули і в народних депутатів – парламентський “перший дзвоник” пролунає сьогодні. А виграватиме мелодію “Козацького маршу”, яка скликає парламентаріїв до зали – нова електронна система для голосування “Рада –3”, аналогів якій, як запевняють конструктори цього технічного дива, у світі знайти дуже складно. Що ж у ній такого видатного? І чим вона відрізняється від попередньої системи? Про це розповідає газета “Україна молода” у статті “Рада-3” не зрадить?”.

Окрім публікації про нову систему “Рада-3” та інтерв'ю з народним депутатом, співкоординатором блоку “Наша Україна” Романом Безсмертним, “УМ” друкує публікацію, в якій оповідаються нові подробиці записів колишнього президентського охоронця Миколи Мельниченка. Як зауважує щоденник, апогей уваги до записів екс-майора вже, здається, позаду. Сенсації довго не живуть. Їх нівелює повсякденна рутина, якщо тільки вони не перетворюються на детонатор суспільного вибуху. Останнього в Україні не сталося. Але мета статті, як зауважує сама газета, не рефлексії з приводу того, як легко Україна перетравила те, що Президент України, скажімо так, дещо відрізняється від своїх європейських колег. Місія “України молодої” сьогодні полягає в іншому – представити читачеві те, що привіз з-за океану голова парламентської тимчасової комісії з розслідування низки резонансних справ Григорій Омельченко. Подробиці – читайте в публікації “Протокол жахів”.

Проти жахів, про які оповідається в “Україні молодій” виступає опозиція. Вона у зверненні до народу, яке друкує газета “Сільські вісті” стверджує, що сьогодні в Україні вільна лише одна людина – її президент. Він вільний робити усе, що йому заманеться. Вільний зраджувати державні пріоритети, вільний знищувати життя цілої нації. Про те, до чого закликає опозиція, від імені якої підписалися Петро Симоненко, Юлія Тимошенко та Олександр Мороз – можна довідатися на першій шпальті “Сільських вістей” у матеріалі “Повстань, Україно!”.

Не надто тепло згадує про нинішнього Президента України Леоніда Кучму і політичний оглядач тижневика “Дзеркало тижня” Сергій Рахманін. Проаналізувавши останні президентські заяви і порівнявши їх з попередніми висловлюваннями гаранта, журналіст дійшов висновку, що головною метою публічної активності Л.Кучми є виключно збереження влади й впливу.

З цим погоджується і газета “Вечірні вісті”, яка пише, що бажання Л.Кучми продовжити своє президентське марширування в обхід не лише Конституції, але й елементарних принципів демократії – нарешті озвучене. Лідер Партії регіонів віце-прем'єр-міністр Володимир Семиноженко прямо заявив, що сприятливим може виявитися продовження строку президентських повноважень для нинішнього президента ще хоча б на два роки. Подробиці – читайте в статті “Володимир Семиноженко – кучмопродовжувач”.

Згадується прізвище Семиноженка й у публікації, яку друкує газета “Молодь України”. В ній ідеться про те, що відколи Володимир Семиноженко працює на посаді віце-прем'єра України з гуманітарних питань, відбулося кілька антиукраїнських акцій. Про них – оповідається в статті “Авіакатастрофа: для кого трагедія, а для кого – засіб для порахунків”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG