Доступність посилання

ТОП новини

Перебування у Києві другого заступника Держсекретаря США Джона Скотта Карпентера


Перебування у Києві другого заступника Держсекретаря США Джона Скотта Карпентера

Київ, 6 вересня 2002 - У Києві перебуває другий заступник Державного секретаря США – керівник Бюро демократії і прав людини Джон Скотт КАРПЕНТЕР. 5-го вересня він зустрівся з українськими науковцями, журналістами й керівниками громадських організацій України у рамках міжнародної конференції з прав людини, що працює у Києво-Могилянській академії.

Перед тим, як рік тому обійняти свою нинішню посаду, Джон Скотт Карпентер працював для Міжнародного республіканського інституту – неурядової організації, яка підтримує розвиток демократії у світі. Пан Карпентер розробив і керував здійсненням виборчих програм у Болгарії, Польщі й Туреччині, а отже, проблеми перехідного періоду від тоталітаризму до демократії американському урядовцеві добре відомі.

Виступаючи перед учасниками міжнародної конференції прав людини, Джон Скотт Карпентер зазначив: “Демократія – це влада народу, яка діє в ім'я інтересів народу і є складовою народу. Але це не означає, що демократична влада тільки забезпечує дотримання прав людини і здійснює відповідні реформи – демократична влада також прислухається до потреб народу, співпрацює з народом через інститути громадянських організацій та консультації з громадськістю. Головні проблеми сучасної України – це не сформованість її громадянського суспільстві й відсутність зв'язку між владою та народом”, - вважає пан Карпентер.

На його думку, говорити про демократичність перетворень в Україні можна буде лише тоді, коли влада “простягне руку громадськості” і здійснюватиме політичні та економічні реформи у процесі діалогу з громадськістю: “Про наявність проблем, які існують між владою та громадськістю, свідчить чимало фактів із повсякденного життя України. Досі не розкриті убивство журналіста Ігоря Олександрова і таємниця зникнення Георгія Гонгадзе; досі сила закону не стала головним чинником діяльності представників владних інституцій; виборчій системі України досі притаманні вади, котрі дозволяють маніпулювати голосами виборців тощо”, - каже Джон Скотт Карпентер.

Він вважає, що Україна потребує активнішого діалогу між владою та народом, між урядовими й громадськими організаціями. Адже демократія за умов сьогодення – це безальтернативний шлях української держави й народу до політичної стабільності та економічного добробуту.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG