Доступність посилання

ТОП новини

Права людини. Події у світі: «МИНАЄ 45 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ КОЛИШНЬОГО ВІЦЕ-СПІКЕРА ВЕРХОВНОЇ РАДИ БІЛОРУСІ ВІКТОРА ГОНЧАРА, ЯКИЙ БЕЗСЛІДНО ЗНИК ТРИ РОКИ ТОМУ» та інші теми


Права людини. Події у світі: «МИНАЄ 45 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ КОЛИШНЬОГО ВІЦЕ-СПІКЕРА ВЕРХОВНОЇ РАДИ БІЛОРУСІ ВІКТОРА ГОНЧАРА, ЯКИЙ БЕЗСЛІДНО ЗНИК ТРИ РОКИ ТОМУ» та інші теми

МИНАЄ 45 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ КОЛИШНЬОГО ВІЦЕ-СПІКЕРА ВЕРХОВНОЇ РАДИ БІЛОРУСІ ВІКТОРА ГОНЧАРА, ЯКИЙ БЕЗСЛІДНО ЗНИК ТРИ РОКИ ТОМУ

Завтра, 7 вересня, мине 45 років від дня народження колишнього віце-спікера Верховної Ради Білорусі Віктора Гончара, який безслідно зник у Мінську 16 вересня 1999 року разом із своїм другом бізнесменом Анатолієм Красовським. За повідомленням прес-служби опозиційної Об’єднаної громадянської партії Білорусі, завтра у столичному парку імені Горького зберуться друзі й колеги Віктора Гончара.

Білоруська опозиція звинувачує у викраденні й зникненні Віктора Гончара режим Олександра Лукашенка.

У травні 1999 року Віктор Гончар організував кампанію з виборів президента Білорусі, що була зірвана владою. А в липні 1999 року Гончар оголосив про закінчення терміну легітимності президентського правління Олександра Лукашенка. А ще раніше Гончар брав активну участь у роботі білоруського парламенту під час конституційної кризи 1996 року.

ВІДОМИЙ БІЛОРУСЬКИЙ ОПОЗИЦІОНЕР ВАДИМ КАБАНЧУК ПРОСИТЬ ПОЛІТИЧНОГО ПРИТУЛКУ У БЕЛЬГІЇ.

У 1997 році Володимир Кабанчук відбув шість місяців ув’язнення під час слідства. Його засудили на три роки з відстрочкою вироку на 2 роки за участь у масових акціях опозиції.

А протягом 2001 року Вадим Кабанчук брав активну участь у роботі слідчої комісії з розслідування зникнення відомих білоруських опозиційних діячів Юрія Захаренка, Віктора Гончара, бізнесмена Анатолія Красовського та журналіста Дмитра Завадського.

ПРЕЗИДЕНТ ТУРКМЕНІСТАНУ ВИДАВ НОВЕ РОЗПОРЯДЖЕННЯ ЩОДО БУДІВНИЦТВА ГОЛОВНОЇ МЕЧЕТІ КРАЇНИ У СВОЄМУ РІДНОМУ СЕЛІ.

Президент Туркменістану Сапармурат Ніязов видав ще одне розпорядження стосовно будівництва головної мечеті країни в його рідному селі Кіпчак Рухабатського району. Ця мечеть стане складовою меморіального комплексу імені його покійної матері - Ґурбансолтан едже.

Раніше на будівництво цієї мечеті з державної казни було виділено 100 мільйонів доларів, а тепер витрати будуть збільшені ще на десятки мільйонів доларів.

Контракт на будівництво головної мечеті країни підписано із французькою фірмою «Буіх Батман», яка має також здійснити реконструкцію меморіального комплексу. Буде збудовано підземну автостоянку на 100 автобусів і 400 легкових автомобілів і двоярусну транспортну розв’язку на автомагістралі імені матері президента, яка вестиме до однойменного меморіального комплексу.

Нагадаємо, що ще раніше президент Сапармурат Ніязов, якого величають Туркменбаші («Батьком усіх туркмен»), присвоїв своїм батькам звання Героя Туркменістану. Таким чином, покійна мати президента Ґурбансолтан едже стала першою жінкою, яка отримала цю високу нагороду. Вона загинула ще в 1948 році під час землетрусу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG