Доступність посилання

ТОП новини

Кримське відділення партії “Яблуко” проводить десятиденну акцію протесту, вимагаючи скасування ПДВ


Кримське відділення партії “Яблуко” проводить десятиденну акцію протесту, вимагаючи скасування ПДВ

Симферополь, 9 вересня 2002 - У Симферополі триває акція протесту, організована Кримським відділенням партії “Яблуко”. Місцеві “яблучники” вимагають скасування податку на додану вартість і планують проводити свою акцію до 13 вересня.

Кримська регіональна організація партії "Яблуко" розбила на майдані перед Будинком кіно в Симферополі наметове містечко ще 3 вересня. Кримські “яблучники” вимагають від Верховної Ради України терміново внести доповнення до законопроекту "Про податок на додану вартість", зокрема скасувати ПДВ на житлово-комунальні послуги. Каже голова регіональної організації “Яблука” Галина Романова:

“Ми послідовно продовжуємо боротися за людяне ставлення влади до свого народу. Податок на додану вартість на житлово-комунальні послуги просимо внести у новий законопроект окремою статтею, а саме – його скасування. У жодній цивілізованій країні простий люд не оплачує податок на житлово-комунальні послуги, додану вартість яких він жодним чином не створює. На сто оплачених гривень – 20 гривень, а це – 22-а буханці хліба - наша бабуся, наш простий громадянин вимушений віддавати невідомо куди і, невідомо на які потреби.” – заявила в інтерв’ю Радіо “Свобода” Галина Романова.

На майдані стоїть вже 4 намети, в акції беруть участь близько півсотні активістів “Яблука”. Як повідомила Галина Романова, цілодобовий публічний пікет триватиме 10 днів. Водночас, вона стверджує, що симферопольська влада чинить тиск на учасників акції:

“Влада категорично цього разу заборонила нам виходити на майдан, і сюди були надіслані працівники міліції, які відповідно себе поводили: склали на мене протокол про правопорушення. Міські чиновники подали на мене до суду – за завдання моральної шкоди владі. Ви відчуваєте, який абсурд у самій цій фразі?!”

Керівник місцевих “яблучників” каже, що попри це, акція триватиме, як і заплановано, до 13 вересня. Водночас кримська організація партії “Яблуко” ще не визначилася, чи братиме вона участь у всеукраїнських акціях опозиції “Повстань, Україно!”. Утім, за словами пані Романової, вирішуватимуть це самі “яблучники”. На протидію влади уваги вони не звертатимуть.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG