Доступність посилання

ТОП новини

Сумні роковини трагедії у США вшанували і в Одесі


Сумні роковини трагедії у США вшанували і в Одесі

Одеса, 11 вересня 2002 - Сумна річниця теракту у Сполучених Штатах Америки не залишилася не поміченою в Одесі. З ініціативи Чорноморського християнського центру “Місія для мореплавців”, у каплиці Святого Архистратига Михаїла, священики Української Православної Церкви Київський Патріархат відслужили панахиду за всіх загиблих.

Панахиду відправлено під керівництвом отця Олександра Смеречинського.

Ушанувати пам'ять невинно загиблих до каплиці Святого Архистратига Михаїла прийшли не лише звичайні віруючі, але і представники громадських організацій.

Президент Центру “Місія для мореплавців” Олександр Сорокін закликав присутніх “не забувати про трагічний день 11 вересня 2001 року”.

У приміщенні каплиці відкрито і своєрідну фотовиставку з матеріалами присвяченими трагічним роковинам.

Цього ж дня за загиблих молився пастор Об'єднаної церкви методистів Петро Мартьянов.

До речі, 14 вересня в Одесі , з ініціативи Чорноморського християнського Центру “Місія для мореплавців”, відбудеться ще одна Панахида, цього разу екуменічна. За душі спочилих спільно будуть молитися священики різних християнських церков.

Не залишилися осторонь вшанування і відомі в місті політики.

Ось що думає з приводу річниці теракту у Сполучених Штатах Америки народний депутат України Едуард Гурвіц:

“11 вересня 2001 року став днем коли цивілізований світ побачив наскільки Він не захищений від тероризму.

Життя кожної людини у будь яку хвилину може перерватися внаслідок трагічних подій, від рук людей які зробили тероризм метою власного життя.

Це жахлива подія, яка свідчить, що боротьба з тероризмом має стати метою для всіх країн світу, в тому числі для України, для кожної людини.

Висновки мають бути зроблені найрадикальніші.

Усі країни світу повинні зрозуміти, що терористи мають відчути могутній удар у відповідь, злочини такі не можливо залишати без покарання.

З терористами слід боротися і не потрібно проводити будь яких переговорів, бо їхня позиція суперечить загальнолюдським цінностям...”

Лідер регіональної організації партії Реформи і порядок Володимир Курінний закликав уряди цивілізованих країн зберегти вже створену коаліцію борців із тероризмом.

“Збереження єдності є важливим для всіх. Якщо виникає загроза для життя людини – усі інші проблеми мають відходити на другий план.

Світ має стати демократичним. Тоді не буде режимів, які сприяють жахливим подіям, на зразок тої що відбулася у США 11 вересня 2001 року”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG