Доступність посилання

ТОП новини

Огляд: Міністру МВС Юрію Смірнову вірять, як Сталіну, котрий, підтягуючи до західних кордонів СРСР літаки-бомбардувальники, “не готувався” до війни з Німеччиною. Та інше


Огляд: Міністру МВС Юрію Смірнову вірять, як Сталіну, котрий, підтягуючи до західних кордонів СРСР літаки-бомбардувальники, “не готувався” до війни з Німеччиною. Та інше

Київ, 13 вересня 2002 - Чим ближче 16 вересня, тим більше зростає напруга в суспільстві. Все частіш лунають заклики лідерів опозиції до акцій протесту, все більше інформації про те, як до них готуються на місцях. Дехто вже поквапився передректи початок громадянської війни, поступивши, на думку газети “Правда України”, необдумано та нерозумно. Готується опозиція, готується влада. Скажімо, МВС України відряджає в столицю на 16 вересня понад 35 тисяч своїх співробітників. В регіонах обидві сторони також підтягують свої сили.

Про те, як може поводити себе міліція під час громадських акцій протесту, розмірковує газета “Україна молода”. У статті “Убійна сила “ментів” часопис стверджує, що до 16 вересня правоохоронці підготувалися не гірше, ніж опозиція. Офіційно, - зауважується в статті, міліція зберігає красиве обличчя і запевняє, що не має наміру воювати з власним народом. “Ми не маємо наміру бити палицями і топтати” - заявив на останньому брифінгу міністр внутрішніх справ України Юрій Смірнов. І йому хочеться вірити. - мовиться далі в статті. Втім, так само вірили Сталіну, котрий, підтягуючи до західних кордонів СРСР літаки-бомбардувальники, “не готувався” до війни з Німеччиною.

Про те, як готуються дорожньо патрульні служби до акцій, запланований на 16 вересня “УМ” оповідає у статті “Говоритимуть гармати чи музи?”

Із закликом поводитися гідно і бути разом із народом, як і належить тим, хто складав присягу на вірність українському народові, звернулася до офіцерів збройних Сил, Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки Спілка офіцерів України. Докладніше з їхнім зверненням можна ознайомитися на першій шпальті газети “Сільські вісті”.

Про підтримку Верховною Радою України депутатського запиту лідерів опозиції до уряду та силових структур пише газета “Молодь України”. В цьому запиті наголошується на недопущенні провокацій з боку певних структур під час мирної акції протесту.

Утім, газети не лише інформують про підготовку до акцій. Адже, як наголошує дописувач газети “День” – газета, як інтелектуальний орган комунікації не повинна зводитися тільки до простого інформування. Її головною місією є вісництво. Це означає, що газета повинна транслювати не лише факти, але й думки, не лише інформацію, але й позиції її оцінки, виступати аналітикою ставлення й розкриття проблемних ситуацій. Докладніше з думкою дописувача можна ознайомитися в статті “Газета як аналітика й вість”.

А зараз коротко про інші теми. Газета “Демократична Україна” у статті “Час читати” розповідає про літературне та навколітературне життя України, а також інформує про майбутній Усеукраїнський форум видавців.

Часопис “Молодь України” привертає увагу до жорстокого ставлення в Україні до бездомних тварин. Про це – читайте в статті “Як же захистити право на людяність?”

А в газеті “Київські відомості” можна прочитати інтерв'ю з головним санітарним лікарем України. Головна тема розмови – проблеми з питною водою та фальсифіковані харчові продукти.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG