Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківська міська організація “Молодий рух” провела соціологічне опитування про ставлення мешканців обласного центру Прикарпаття до всеукраїнської акції протесту “Повстань, Україно!”


Івано-Франківська міська організація “Молодий рух” провела соціологічне опитування про ставлення мешканців обласного центру Прикарпаття до всеукраїнської акції протесту “Повстань, Україно!”

Івано-Франківськ, 13 вересня 2002 - Підтримати всеукраїнську акцію протесту “Повстань, Україно!” на Прикарпатті закликав обласний блок Віктора Ющенка “Наша Україна”. Кульмінацією виступів у регіоні повинно стати віче на площі перед обласною держадміністрацією. З Івано-Франківщини планують також відправити кілька автобусів активістів акції на підтримку аналогічних виступів у столиці. Напередодні проведення всеукраїнської акції протесту Івано-Франківська міська організація “Молодий рух” провела власне опитування, як мешканці Прикарпаття сприймають її проведення. Загалом було опитано 700 осіб. Більше чотирьохсот із них представники середнього та старшого поколінь. Решта опитаних – молодь. Як з'ясувалося в результаті опитування, про акцію протесту знають близько 2/3 опитаних. 70 відсотків позитивно сприймають і навіть підтримують акцію. 10 відсотків не сприймають і не розуміють мети акції протесту. Ще 20 відсотків опитаних не змогли дати конкретної відповіді на поставлене запитання. Майже 30 відсотків опитаних готові взяти участь в акціях протесту в Києві. Понад 50 відсотків опитаних категорично відмовилися особисто брати участь в акціях протесту, вважаючи, що це марна трата сил та часу або ж не бажаючи мати проблеми за місцем роботи чи в навчальному закладі. Загалом опитування засвідчило, що лише 20 відсотків із числа опитаних мешканців Івано-Франківщини сподіваються на позитивні результати всеукраїнської акції протесту. Решта ж не вірять в ефективність таких заходів. Водночас на запитання, кого б з відомих політиків, опитувані підтримали на майбутніх президентських виборах, найбільше (35 відсотків) з опитаних висловили свою підтримку кандидатурі Віктора Ющенка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG