Доступність посилання

ТОП новини

Про план акцій протесту 16 вересня в Криму


Про план акцій протесту 16 вересня в Криму

Симферополь, 13 вересня 2002 - У Симферополі 16 вересня пройде єдиний мітинг у рамках акції громадянського протесту “Повстань, Україно!”, хоча спершу комуністи взагалі відмовлялися, а потім хотіли мітингувати окремо від інших опозиційних сил. Про це на прес-конференції у Симферополі у п’ятницю повідомили представники кримських організацій “Батьківщини” і Соціалістичної партії України. За їхніми даними, у мітингу протесту в Симферополі візьме участь близько 5 тисяч кримчан.

У мітингу рамках акції громадянського протесту “Повстань, Україно!” в Симферополі візьмуть участь і місцеві комуністи, які раніше заявляли про відмову мітингувати з “націоналістами та олігархами”. Таку майже сенсаційну новину повідомили учасники прес-конференції лідерів опозиційних сил, яка відбулася в п’ятницю у Симферополі. Правда, на зустріч із журналістами 1-й секретар кримського рескому КПУ Леонід Грач, попри обіцянку, так і не прийшов. Як і взагалі, ніхто з комуністів. Але один із керівників регіональної організації Соціалістичної партії Олександр Зеліков висловив сподівання, що кримські компартійці виконають рішення ЦК про участь в акціях протесту.

Керівник кримської організації Соцпартії Євген Мельник повідомив, що окрім комуністів, соціалістів і “Батьківщини” на мітинг вийдуть представники об’єднання християн, союзу афганців і чорнобильців, організації інвалідів, а також ветеранських об’єднань. За його прогнозом, у мітингу протесту в Симферополі візьме участь близько 5 тисяч кримчан, які вимагатимуть відставки президента:

“Конституційні права людей, громадян України президентом, Кабінетом міністрів, Верховною Радою України не дотримуються. Головні статті Конституції брутально порушуються. Ми вимагаємо й будемо вимагати – змінити владу, змінити президента! Він не здатний керувати країною. В домі має бути господар!” – заявив Євген Мельник.

Представники кримських організацій “Батьківщини” і Соцпартії також повідомили, що міліція, Служба безпеки, республіканська й місцева влада ніяк не перешкоджають у підготовці мітингу, правда Симферопольський міськвиконком порекомендував не проводити його на центральному майдані міста. Опозиціонери вирішили не прислухатися до таких порад. Але перенесли початок акції на 17-у годину, як наполягали на цьому комуністи.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG